У понеділок, 3 вересня, в десятках українських університетів пройшли урочисті лінійки на честь початку навчального року. У Миколаєві цей захід обернувся справжньою НП: відразу чотири студентські втратили свідомість.

"Під час урочистостей студенти стояли в тіні, проте вже в середині лінійки чотири дівчини буквально одна за одною почали втрачати свідомість", - повідомляють

Поки чекали на "швидку", студенткам надали першу допомогу. Пізніше виявилося, у кожної був низький тиск.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У повідомленні також наголошується, що учні були змушені стояти під сонцем додаткові 30 хвилин в очікуванні градоначальника Олександра Сенкевича, а також керівника Миколаївської ОДА Олексія Савченка. Без них урочистий захід просто не починали.

Запізнення чиновники виправдали тим, що були присутні на відкритті міської школи. Поки що точну причину колективної непритомності не встановили, але викладачі припускають, що першокурсниці просто перехвилювалися, не поснідали з ранку, і все це разом дало такий ефект.

Також наголошується, що ще одній студентці стало зле вже після лінійки: виявилося, що вона хворіє на цукровий діабет.

Уляна Супрун попереджала

Традиції - це не завжди приємні моменти, деякі з них дуже шкодять здоров'ю. У список таких заходів увійшли звичні урочисті лінійки, які проводять кожне 1 вересня та перед літніми канікулами. Це шкодить як фізичному, так і психологічному здоров'ю учнів.

Нагадаємо, учні черкаської школи під час урочистої лінійки почали масово втрачати свідомість. Якщо ще пару годин тому рятувальники повідомляли про 30 постраждалих, то тепер їх кількість збільшилася до 42.

Як повідомляв "Знай.иа", Супрун розповіла про наслідки теплового удару.

"Знай.иа" писав про те, що Уляна Супрун розповіла про головні міфи про інсульт.