Долар у вересні порадує, але в листопаді доросте до 30: прогноз на осінь
Експерти очікують, що в цьому місяці курс гривні стабілізується, але при цьому закликають не розраховувати на зниження котирувань
зокрема, фінансовий експерт Юрій Крохмаль розповів, що вже у вересні в Україну почне заходити валютна виручка аграрного сектора. Це допоможе трохи зміцнити курс національної валюти. Повідомляє Politeka.


«Поряд з цим слід враховувати, що в активний сезон увійдуть та імпортери, а НБУ буде використовувати кожну можливість для поповнення резервів. Тому на сильне зниження котирувань розраховувати не доводиться», — заявив експерт.
У свою чергу, аналітик Олександр Вальчишен зазначає, що крім валютних доходів стабілізації курсу гривні може сприяти риторика американського уряду, яке останнім часом неодноразово заявляло про шкоду сильного долара для місцевої економіки. Також благотворно вплине на курс гривні рішення Нацбанку про другому підвищення облікової ставки, про який буде оголошено 6 вересня, відзначає експерт Олег Роляк.
У середньому українські банки орієнтуються на широкий курсовый діапазон 27 — 29 грн/$ в цьому місяці.
У той же час директор департаменту ринкових досліджень IBI-Rating Вітор Шулик попереджає, що вже до листопада курс гривні може впасти до позначки 30 грн за 1 долар вперше з 2015 року.
«Ми ще не знаємо, яким буде рішення МВФ і в якому часовому періоді. Те, що озвучується уповноваженими органами країни – не більше ніж припущення або побажання», — підкреслив він.
Раніше експерти розповіли про те, чого чекати від курсу долара у вересні. У 2018 році вересень буде складним періодом для національної валюти. Перед опалювальним сезоном нарощуються обсяги запасів газу, активніше валюта витрачається на зростаючий імпорт. Тому долар традиційно дорожчає на початку осені – і так уже кілька років поспіль, як повідомляла Politeka.
Хоча зростання курсу долара досить плавний, без шокуючих стрибків, проте склалася ситуація, при якій відчувається брак готівкового долара. Це пов'язано з тим, що банки притримують валюту, розуміючи, що нижче курс вже не опуститься, і чекають, коли її можна буде продати за більш високою ціною.
Нагадаємо, вже цієї осені Україну очікує економічний дно. В Україні розгорнувся справжній політико-економічний спектакль на двох сценах: малої і великий.
Як повідомляв "Знай.uа" , що Євросоюз змінив правила перевезення готівки.
"Знай.uа" писав, які купюри, підроблюють частіше всього.