Буквально днями президент України Петро Порошенко запропонував Київській міській раді перейменувати вулицю Івана Кудрі у Печерському районі на честь сенатора США Джона Маккейна, який помер від раку мозку 25-го серпня. Про це повідомила представник президента в Раді Ірина Луценко.

"Президент України звертається і просить підтримати всі фракції парламенту у зверненні до київської міської ради про перейменування вулиці Івана Кудрі — терориста, чекіста, оперативника, який діяв проти українського національного визвольного руху — на честь сенатора Джона Маккейна" Ірина Луценко

При цьому чиновниця уточнила, що українська делегація на чолі з президентом Порошенко відвідала в США панахиду прощання з сенатором.

Як відомо, Джон Маккейн помер у віці 81 року. Перед смертю він боровся з невиліковним раком мозку. 24 серпня Маккейн повідомив про рішення припинити лікування через його марність.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Крім того, сенатор-республіканець активно критикував політику чинної влади Росії і підтримував нашу країну, за що його назвали найкращим другом України.

Одна з останніх заяв сенатора стосувалася зустрічі Трампа і Путіна в Гельсінкі, яку Маккейн назвав "трагічною помилкою".

Раніше повідомлялося, що в США оприлюднили передсмертне послання сенатора-республіканця Джона Маккейна американцям. У своєму посланні до всього світу Маккейн злегка замаскував "випади" у бік президента Трампа, за його політику суперництва і приховування "за мурами".

Відомо, що прощальне звернення сенатора зачитав його близький друг, керівник передвиборного штабу республіканської партії в штаті Арізона Рік Девіс.

Нагадаємо, що сім'я американського сенатора Джона Маккейна вразила своєю витримкою на траурній церемонії прощання, яка відбулася у Вашингтоні 1 вересня.

Як повідомляв портал Знай.uа, 106-річна мати Джона Маккейна Роберта Маккейн "неймовірно пишається" своїм сином, і смерть дитини стала для неї важким ударом.

Також портал Знай.uа писав, що російський журналіст Аркадій Бабченко вшанував пам'ять великого сенатора.