Україна посіла 12-е місце в рейтингу Qrator Labs по стійкості національного сегменту Інтернету до можливих збоїв. Рейтинг відображає відсоток від національного сегменту всесвітньої мережі, який втратить зв'язок з іншим світом у випадку збоїв або відключення найбільшого національного провайдера.

Компанія Qrator Labs займається протидією DDoS-атакам. Рейтинг показує, який відсоток національного сегмента Інтернету втратить зв'язок зі світом при збої в роботі одного найбільш великого оператора зв'язку. В Україні ця цифра становить всього близько 5%.

На друге місце потрапила Великобританія, на третє - Бразилія. У 2017 році на цих позиціях були Гонконг, Швейцарія, зараз вони займають 15 та 4 місця відповідно. Вперше в топ-15 потрапив Сінгапур (5-й рядок), а залишили – Люксембург і Румунія.

Україна посіла 12-е місце в рейтингу Qrator Labs по стійкості національного сегмента Інтернету до можливих збоїв. А Росія в рейтингу країн з найбільш стійким з'єднанням IPv6 посідає 11 сходинку.

Популярні новини зараз
Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

Як наголошується, що рейтинг складається на основі аналізу стійкості тієї частини інтернету, яка використовує протокол Ipv4 - це близько 4,3 млрд IP-адрес. Ліміт цих адрес був вичерпаний у 2011 році. Разом з цим почалося впровадження проколу IPv6, що володіє більш широким адресним простором завдяки 128-бітній адресі, а не 32-бітній, як в Ipv4.

Раніше повідомлялося, як заохочують українських фахівців з кібербезпеки. Працівникам Збройних Сил, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки та інших розвідувальних органів, Держспецзв'язку, які забезпечують кібербезпеку і куберзахист, виплатять надбавку за особливий характер роботи в розмірі до 50% посадового окладу. Відповідні зміни передбачені постановами Кабміну від 21 лютого 2018 року № 336, № 337, які вступили в силу 11 травня. При цьому, виплата такої надбавки не поширюється на державних службовців.

Нагадаємо, депутати під покривом ночі зашили рот українцям.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Роскомнагляд блокує ігрові сервіси Blizzard.

Також "Знай.uа" писав, що Роскомнагляд засудив Україну.