На «Оскарі-2019" не буде номінації «кращий популярне кіно», про введення якої американська кіноакадемія оголосила раніше. За словами виконавчого директора Академії кінематографічних мистецтв і наук США Доун Хадсон, дане рішення організація ухвалила в зв'язку з трепетним ставленням до спадщини премії.

Академія кінематографічних мистецтв і наук США вирішила почекати з установою нової номінації премії «Оскар». У серпні рада керівників кіноакадемії повідомив про зміни в регламенті головної премії планети в області кінематографа - в офіційному листі організації підкреслювалося, що вже на «Оскарі-2019» бажану статуетку вручать в номінації «кращий популярне кіно», яку раніше не було. Тоді ж було вирішено скоротити телеверсію церемонії вручення премії до трьох годин.
Тепер же, стверджує The Hollywood Reporter, плани кіноакадемії щодо нової номінації помінялися.
Як розповіли в організації, ідея була відправлена ​​на доопрацювання через неоднозначну реакцію громадськості - і на найближчій церемонії призу за «краще популярне кіно» не буде точно.

Вважається, що однією з головних причин невключення номінації в програму 91-го «Оскара» стали суперечки навколо «нерівних умов» для її потенційних учасників: мовляв, ті стрічки, які вийшли в прокат ще до офіційних повідомлень про дебютант премії, потрапили в менш вигідне становище в порівнянні з осінніми та зимовими прем'єрами.
Примітно, що критерії, за якими будуть вибиратися тріумфатори нової номінації, невідомі досі. У пресі, втім, вважають, що за статуетку в категорії «кращий популярне кіно» будуть боротися найбільш касові картини, багато з яких, як правило, ігноруються кінокритиками. Подібний крок експерти пояснюють падінням рейтингів телетрансляцій «Оскара» - очікується, що якщо на ній в якості претендентів буде ще більше відомих широкій аудиторії блокбастерів, ситуація покращиться.
За словами виконавчого директора Академії кінематографічних мистецтв і наук США Доун Хадсон, на даний момент складно сказати, коли саме «Оскар» обзаведеться новою номінацією, однак відбудеться це нібито точно.
«Поява нової категорії викликало широкий спектр відгуків, але ми розуміємо, що нам необхідно повернутися до обговорення нововведення з нашими членами. Протягом років ми постійно змінювали «Оскар» і продовжимо це робити, але разом з тим ми поважаємо 90-літній спадщина премії »,
- сказала вона.
Очевидно, що неминучість включення нової номінації в програму «Оскара» зустріли з радістю далеко не всі - і особливе обурення новина викликала у кінокритиків. При цьому не залишилися в стороні і деякі актори.
Так, наприклад, багаторазовий номінант на «Золотий глобус» Роб Лоу назвав нововведення кіноакадемії вбивством «Оскара».
«Цей день увійде в історію як день, коли все померло», - підкреслив артист.
Як відзначають експерти, з'явися нова номінація вже на «Оскарі-2019» (захід, до слова, пройде в лютому), головним фаворитом на статуетку вважалася б «марвеловскій» «Чорна пантера», відмінно показала себе в прокаті і отримала позитивні відгуки від більшості глядачів - тобто саме таких переможців варто очікувати від категорії.
Нагадаємо раніше повідомлялося, що легендарна "Поліцейська академія" через чверть століття повернеться на екрани.
Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що в мережі показали тизер довгоочікуваного фінального сезону Карткового будиночка.
Також "Знай.ua" писав, що з'явилися кадри блокбастера про легендарну супервуман.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще