За минулу добу, 7 вересня, в районі проведення операції Об'єднаних сил бойовики 32 рази відкривали вогонь по позиціях українських військ. При цьому двічі було застосовано озброєння, заборонене мінськими домовленостями. Про це повідомили в прес-центрі ООС.

Як стало відомо, в результаті обстрілу бойовиками загинув один український військовий. Ще двоє отримали поранення.

Українських військових обстрілювали в районах населених пунктів Малинове, Щастя, Кримське, Орехово, Катеринівка, Луганське, Світлодарськ, Південне, Новгородське, Дослідне, Авдіївка, Павлопіль, Гнутово, Лебединське та Водяне.

"Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Крім того, на Луганському напрямку поблизу населеного пункту Кримське вночі ворог обстріляв позиції Об'єднаних сил з артилерії калібру 152 мм, а вже ввечері відкривав вогонь по опорному пункту в районі Светлодарской дуги з міномета калібру 120 мм", - відзначили в прес-центрі.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Під час ведення бойових дій за минулу добу один військовослужбовець Об'єднання об'єднаних сил загинув, ще двоє отримали поранення. За даними розвідки, за минулу добу було знищено троє бойовиків російсько-окупаційних військ", - додали в штабі ООС.

З початку цієї доби, 8 вересня 2018, бойовики вже тричі обстріляли позиції Об'єднаних сил в районі населених пунктів Кримське, Лебединське та Гнутово з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Втрат серед українських військових немає.

Нагадаємо, бойовики на окупованих територіях Донецької та Луганської областей розгортають безпрецедентну кількість важкої техніки і озброєння з порушенням ліній відводу.

Як повідомляв портал "Знай.uа", російські окупанти різко збільшили кількість обстрілу на Донбасі, викликавши пожежу в одному з населених пунктів.

"Знай.uа" писав, бойовики російсько-окупаційних формувань посилили обстріл позицій Збройних сил України у зоні проведення операції Об'єднаних сил.