Після реалізації рішення Ради національної безпеки і оборони грошове забезпечення військовослужбовців у зоні бойових дій істотно збільшиться. Про це заявив Президент України Петро Порошенко у Вінниці, повідомляє УНН.

Скільки снайпер буде отримувати зараз – після реалізації позавчорашнього рішення Ради нацбезпеки і оборони на фронті? 20 тисяч гривень. 10 - як солдат, і 10 доплати за участь в Операції об'єднаних сил, – сказав Порошенко. Він також запевнив, що середня заробітна плата в Україні перевищить 10 тисяч гривень.

"Ми випереджаючими темпами будемо забезпечувати зростання зарплат. В середньому по країні це буде більше 10 тисяч", – зазначив Порошенко.

За його словами, частка заробітної плати у валовому продукті повинна збільшувалася завдяки зростанню ефективності праці. І якщо люди будуть отримувати вдома, і сьогодні це вже реально, 400-500-600 євро, навіщо їм їхати кудись? – додав Порошенко.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нагадаємо, під час засідання Ради національної безпеки і оборони України в четвер, 6 вересня, Петро Порошенко виступив за підвищення грошового забезпечення для українських військовослужбовців мінімум на 30%.

Раніше повідомлялося, що основною причиною звільнення із Збройних сил України після контракту є низький рівень зарплат. Про це повідомляє глава Міноборони Степан Полторак.

За станом на березень у ЗСУ було близько 170 тисяч контрактників: 120 рядових і 50 тисяч офіцерів. За період з січня по червень з армії звільнилося 11 тисяч офіцерів та контрактників, а до кінця року звільняться ще 18 тисяч.

Для того, щоб зберегти кадровий потенціал, Міністерство оборони пропонує з 1 жовтня підняти зарплати рядового складу з 7,5 тисяч до 9 тисяч гривень, а офіцерам з 10 тисяч гривень до 15,3 тисяч.

Нагадаємо, українцям нарахували мільярдні зарплати. Залишилося їх отримати.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, скільки українців отримують більше 10 тисяч гривень.

Також "Знай.uа" писав, що зарплата завадить українцям отримувати субсидії.