З метою посилити захист в Азовському морі в Бердянському морському торговельному порту спустили на воду перший бронекатер "Лубни" (проект "Гюрза-М") Військово-морських сил Збройних сил України в даному морі.


Така інформація надійшла від заступника міністра інфраструктури Юрія Лавренюка на його сторінці у фейсбуці.


"Вчора, виконуючи указ Президента України.., з метою посилення військової присутності ВМС України в акваторії Азовського моря та запобігання незаконних зупинок судів з боку країни-агресора, що прямують в Маріупольський, Бердянський торгові морпорти, у Бердянському МТП спустили на воду перший бронекатер ВМСУ в Азовському морі "Лубни" (проект "Гюрза-М"). Вже скоро він буде не один", - зазначив він.


Нагадаємо, раніше стало відомо, що Україна готова віддати Азовське море, але тільки не Путіну. Українська сторона зробила пропозицію Євросоюзу, яка полягає в тому, щоб змінити статус Азовського моря. Так, влада країни хоче визнати дане море "міжнародним простором". Таким чином, іноземні судна туди могли б потрапити. Так Україна планує заручитися підтримкою партнерів по альянсу безпеки і ЄС, щоб зупинити провокації близько морських кордонів.


Раніше Знай.UA повідомляв, що рідкісна аномалія на Чорному морі шокувала туристів. Проблема була в тому, що море змінило колір води. Фото відразу ж потрапили в соцмережі. Колір був змінен близько курорту Катранка в Одеській області. Так, море виявилося кольору мідної руди. Відпочиваючі відзначили, що вода не мала дивного запаху. Припускають, що причиною став шторм, який пройшов напередодні.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще


Нагадаємо, Знай.UA розповідав, що експерти розповіли, як Україна втрачає свої Чорне і Азовське моря. Як ні сумно, але, за словами фахівців, офіційний Київ нічого не зможе з цим зробити.