Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) в порушення закону відкрило кримінальну справу проти першого заступника голови Служби безпеки України (СБУ) Павла Демчини, з метою помститися йому за викриття злочинів співробітників відомства.

Як пише 112.ua, про це стало відомо із заяви Демчини, спрямованого в Генеральну прокуратуру, який опублікувала прес-секретар СБУ Олену Гітлянську на своїй сторінці в Facebook.

Заступник голови СБУ підкреслив, що протиправні дії щодо нього були вчинені за вказівкою керівництва НАБУ. Він назвав це помстою за свою діяльність по викриттю злочинів співробітників Бюро.

"Мною було викрито ряд порушень, вчинений співробітниками НАБУ. Також я і мої підлеглі постійно беремо участь у розслідуванні кримінальних проваджень щодо керівників НАБУ", – пояснив Павло Демчина.

зокрема, він розповів про викриття детективів Бюро, планували заради отримання компромату шантажувати чиновника Національного банку України.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"У сейфі одного з співробітників НАБУ був вилучений конверт, в якому знаходився план компрометирования працівника Національного банку України. Відповідно до змісту зазначеного документа, співробітники НАБУ повинні були створити умови для знайомства з зазначеною особою шляхом штучного створення ДТП з його участю. Далі його планувалося запросити в заклад громадського харчування для вживання алкогольних напоїв з метою нібито врегулювання питання відшкодування збитків, завданих під час ДТП. Після вживання алкоголю співробітниками НАБУ планувалося спровокувати працівника НБУ на вступ в інтимний зв'язок з заздалегідь підібраним особою, і провести відеофіксацію позашлюбних статевих стосунків. Отримані матеріали планувалося використовувати для шантажу чиновника", – написав Демчина.

Він нагадав, що ще в березні 2017 року з метою помсти співробітники НАБУ ініціювали кампанію по його дискредитації із залученням наближених до них представників ЗМІ. 10 березня 2017 року на підставі матеріалів цієї кампанії було відкрито кримінальну виробництво.

"10 вересня 2018 року закінчився 18-місячний термін розслідування кримінального провадження у моєму відношенні, і, відповідно, воно підлягало закриттю. З метою недопущення закриття кримінального провадження 7 вересня старшим детективом НАБУ Яндюком С. В. стосовно мене складено повідомлення про підозру у скоєнні злочину за частиною 3 статті 368-2 Кримінального кодексу (незаконне збагачення), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 10 до 15 років. У той же день цей документ був переданий на узгодження в САП", – повідомив перший заступник голови СБУ.

Він пояснив, що текст підозри ґрунтується виключно на завідомо недостовірних даних. Причому, детективу Яндюку на момент складання підозри було точно відомо, що ці дані раніше були спростовані судом.

"26.07.2017 супровідним листом Володимирецького районного суду Рівненської області на ім'я старшого детектива НАБУ Яндюка С. В. Була направлена копія зазначеної постанови суду", – констатував Павло Демчина.