Приватбанк заблокував понад 1,5 тис. рахунків осіб, причетних до наркоторгівлі. Це відбувається в рамках соціального проекту #СтопНаркотік, йдеться в повідомленні банку.

Як повідомляється, основна мета проекту - "збереження життя клієнтів і викорінення негативного грошового трафіку з обороту банку".

Фахівці застосовують сучасні методи, що дають змогу з високою точністю розпізнавати сумнівні операції, пов'язані з наркотрафіком.

В рамках проекту відповідні держоргани відправили в банк сотні запитів щодо клієнтських рахунків, які вже заблоковані за статтями продажу і поширення наркотиків.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Така співпраця підтверджує необхідність проекту в державній програмі боротьби з незаконним обігом наркотичних речовин.

Повідомляється, що восени в Україні з'явився новий канал поширення наркотиків. Торговці наркотиками почали використовувати зручну технологію QR-кодів.

Стікери розклеюють скрізь: на деревах, дошках оголошень, стінах, банкоматах ПриватБанку.

Цікаво, що найбільша активність наркоторговців спостерігається в густонаселених спальних мікрорайонах.

Раніше ми писали, що у мережі з'явилося відео, на якому видно, як київська поліцейська під дією наркотичних речовин дуже бурхливо розмовляє по телефону. Міміка і рухи поліцейської виглядають як побічний ефект від амфетаміну.

Оператор за кадром каже, що швидше за все поліцейська знаходиться під дією "прискорюючих" наркотиків на кшталт амфетаміну або кокаїну.

Також ми писали, що у дизайні шкільних щоденників, надрукованих в Росії, виявили хімічну формулу наркотиків.

Відповідне фото щоденника із розшифрованими формулами зявилося у мережі. Користувачі одразу ж почали гнівно коментувати інцидент, наголошуючи на тому, що він навряд чи міг статися випадково.

Нагадаємо,15 вересня, у Подольському районі столиці поліцією було затримано громадянина Росії, який мав при собі речовини, схожі на наркотичні.

Як раніше писав "Знай.ua", соцмережі вже активно обговорюють новий інцидент з наркотрафіком.

Також портал "Знай.ua" повідомляв, що у щоденниках російських школярів знайшли формули важких наркотиків.