Родичі херсонської чиновниці Катерини Гандзюк, на яку скоїли напад та облили кислотою, розповіли про стан постраждалої.

Вони повідомляють, що за півтора місяці після замаху на життя активістка та керівниця справами Херсонського міськвиконкому перенесла вже 11 операцій з видалення змертвілих тканин та пересадки шкіри.

Детально про стан Катерини розповів чоловік потерпілої Сергій Денисов.

Популярні новини зараз
Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

За його словами, останнє оперативне втручання відбулося 18 вересня.

"Скільки ще операцій потрібно, складно сказати. Адже це дуже складний випадок через таке масивне ураження кислотою", – розповів Денисов.

Він каже, що наразі невідомо, чи треба буде продовжити лікування за кордоном.

"Наразі питання щодо лікування за кордоном важко порушувати, оскільки стан Каті нестабільний і кожен наступний день починається як новий, з новими змінами, новими проблемами", – розповідає чоловік.

Однак є і успішні результати лікування – це врятоване око, тобто збережено зір, уже частково відновлено шкіру, яка прижилася, та загалом поліпшення загального стану потерпілої.

Лікарня
Лікарня

"Лікарі все ще не виключають можливі ризики, а відтак і загрозу життю через найменшу інфекцію, яка може завадити лікуванню та одужанню, тому Катя досі в реанімації", – додав Денисов.

Нагадаємо, стан здоров'я херсонської чиновниці Катерини Гандзюк, яку нещодавно облили кислотою, погіршився.


Про це стало відомо завдяки повідомленню спільноти в Facebook "Хто замовив Катю Гандзюк?", створеної друзями жінки, журналістами та активістами.

Як повідомляв Знай.ua, суд обрав запобіжний захід для п'ятого підозрюваного в нападі на чиновника міської ради Херсона Катерини Гандзюк.

Це 2 місяці під вартою без права на заставу.


Також Знай.ua писав про те, що підозрюваного у справі про замах на херсонську чиновницю і активістку Катерину Гандзюк Миколи Новікова відпустили з-під варти.