У проект державного бюджету України на 2019 рік включено зростання фінансування пенсій на 139 млрд грн. Така інформація прозвучала від прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана під час виступу в парламенті.

Зазначається, що з 1 березня проведуть індексацію пенсій. На пенсії відведено додаткові 139 млрд грн у бюджеті і 27 млрд грн на виплату пенсій військовим, пояснив він.

Нагадаємо, раніше стало відомо, хто і коли отримає підвищені пенсії. До того ж, в законі про забезпечення населення пенсіями, значиться, що для забезпечення індексації кожен рік здійснюється перерахунок раніше встановлених пенсій шляхом збільшення показника середньої заробітної плати. З'ясувалося, що вже з 1 грудня, виходячи з бюджету, відбудеться чергове підвищення пенсійних виплат. Відтепер мінімальна пенсія дорівнюватиме 1,5 тисячам гривень.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також Знай.UA писав про те, що освітні проекти, встановлені ще в 2017 році, були реалізовані лише на третину. Згідно з проектом "Громадський бюджет", школи повинні були отримати ремонти в кабінетах, спортивні майданчики і багато іншого. Знай.UA розповів про ошукані надії українців в кожному окремо взятому районі Києва. Наголошується, що у всіх школах, які виграли тендери, роботи по створенню спортивних майданчиків, утеплення фасадів та ремонту актових і спортивних залів ще навіть не починалися. А багато проектів були віддані під повторне голосування.

Крім цього, Знай.UA писав, що лідер громадського руху "Рідна країна" Микола Томенко не сумнівається, що головні положення бюджету України на 2019 рік вкрай сумнівні. Зазначається, що влада країни обходиться занадто дорого українцям. Так, політик надає суми, які були витрачені на різні відомства, і зазначає, скільки планується витратити ще напередодні виборів.