Наголошується, що досягти такого рівня вдасться завдяки експортерам, в першу чергу, аграріям. Подібне завершення поточного року передбачив експерт в області економіки Тарас Загородній для видання Сегодня.

Фахівець зазначив, що незважаючи на війну, гальмуючу розвиток, в державі все досить непогано в економічному плані.

"По другому кварталу економіка зросла на 3,8%. У четвертому кварталі за традицією відзначався різкий ріст - так як і урожай був зібраний, і експорт дав прибуток. При подібному розкладі ми зможемо вийти на 3,5% зростання економіки у поточному році. Даний факт дає зрозуміти, що все не так вже й погано", - повідомив Загородній.

Як вважає експерт, в Україні існує стабільний драйвер зростання економіки.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

"У нас величезний дефіцит торгового балансу, приблизно 10 мільярдів на рік, проте він покривається за рахунок трансферів наших "заробітчан". Торговий Баланс негативний, а платіжний баланс, приплив валюти в державу, позитивний. Він покриває цю нестачу і створює додатковий драйвер зростання економіки", - розповів фахівець.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що саме ви купуєте під виглядом "товару з Європи". Велика частина покупців відзначає погану якість товарів, але продавці ні в яку не хочуть міняти товар, брати його назад або віддавати гроші. Як повідомляють експерти, нічого спільного з конфіскованим товаром кордону дані магазини не мають. Стало відомо, що торгують у конфискатах речами азіатського виробництва. Контрабанда становить не менше мільйона в рік.

Також Знай.UA писав про те, що в силу вступили нові правила для тих, хто їде на заробітки за кордон. Як стало відомо, сусідня країна внесе зміни в систему працевлаштування громадян в максимально стислі терміни.

Крім цього, Знай.UA розповідав, що політичні експерти розповіли про вільне трактуванні статті 35 Конституції України, яке може призвести до серйозних наслідків.