Повір'я

Вважалося, що в цей день не тільки змії але і всякі гади йдуть з полів в ліс і закопуються там в свої земляні норми. Було ще одне схоже свято - Ісаакій Змієвик 12 червня, тоді змії виповзали і весілля влаштовували. Але сьогодні Артемон в останній раз відпускав змій на волю. Тому їх сьогодні дуже багато в гаях і дібровах.

Тому люди боялися потривожити змій і не ходили в ліс. За повір'ям може розгніватися зміїний цар Василіск, він потягне людей з собою під землю. Також люди просили Артемона в молитвах, щоб змії слухалися його і не кусали.

До змій ставилися по-різному. Їх начебто й уявляли уособленням нечистого, злого і хитрого. Але в той же час їх поважали і не кривдили без причини. Якщо вдома оселилася змія, то будинок нещастя будуть обходити стороною. Їм підносили частування у вигляді молока, яєць, курчат і ставили поруч з піччю. Якщо змія їла частування, то це хороший знак. А якщо вбити змію, то хліб на полях виродиться і у людини буде нещастя.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Також вважалося, що у змій є чаклунська сила. Їх дуже часто використовували для любовних приворотів. А знахарі радили робити свічку з витопленого зміїного жиру і запалювати її всякий раз, коли відчуєте охолодження в любові. Але варто згоріти свічці, пройде і любов.

Прикмети на 25 вересня

  • Якщо 25 вересня йде дощ - буде довга зима.
  • У цей день гримить грім - осінь буде теплою.
  • На Артемона Змієвика спостерігали за березовим або дубовим листопадом. Якщо майже все листя опало, то зима буде теплою. А якщо багато листя залишилося, зима буде лютою.
  • Багато жолудів на дубі обіцяє теплу зиму і родюче літо.
  • Люди, що народились 25 вересня проживуть довге і плідне життя. Їм дана здатність керувати зміями. Носити їм слід александрит.