В прес-службі Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського повідомили, що в Києві настала метеорологічна осінь. Так, у неділю, 23 вересня, середньодобова температура повітря в українській столиці опустилася до +11,8 градусів, що свідчить про настання метеорологічної осені.

Відповідно, метеорологічне літо в столиці тривало 147 днів: з 29 квітня по 22 вересня, і в нинішньому році виявилося на 28 днів довше норми. Крім того, літо 2018 в Києві видалося не найспекотнішим, при цьому, 18 днів у цей період фіксувалася температура вище +30 градусів. Зазначимо, що метеорологи прогнозують "бабине літо" у Києві, яке прийде в жовтні.

Раніше повідомлялося, що за прогнозом народного синоптика Наталки Діденко швидше за все будуть заморозки в найближчу ніч на Заході. А в ніч на середу поширяться в більшості областей. Синоптик пояснює це антициклоном Schorse, який прийде в середу з Атлантики. Так, він вижене сірі хмари і опади, прожене циклон, але разом з ясним небом ми отримаємо і заморозки.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

У вівторок ще буде волога погода з невеликими дощами, а іноді і простий хмарністю. Хоча в Карпатах цілком можливий сніг та мокрий сніг. Вітер поривчастий, північно-західний. Вдень температура від +10 до +15 градусів. У Києві хмарна погода і волога, повітря холодне, а вітер сильний, температура +10…+12 градусів. Ось у Києві теж будуть заморозки, але вже вночі. З середи по п'ятницю у Києві опадів не буде і стане трохи тепліше, найбільш комфортний синоптичний день – п'ятниця з сонечком та температурою +20 градусів.

Нагадаємо, в Україні випав перший сніг. У понеділок ввечері, 24 вересня, у Карпатах пішов мокрий сніг.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що українцям розповіли, яка погода очікується в жовтні.

Також портал "Знай.uа" писав, що в Україну прийшов потужний циклон і приніс з собою затяжні зливи з поривчастим холодним вітром.