Вже 27 вересня в Україні почне діяти закон, який робить більш жорстким покарання за порушення правил паркування. Стало відомо, які зміни плануються, які порушення підпадуть під штрафи і які автомобілі будуть евакуювати.

Відтепер з'явиться нова посада - інспектори по парковці. Відзначається, що ніякої додаткової відповідальності не буде, а просто буде створено дієвий механізм для здійснення контролю і покарання за вже існуючі порушення.

Тарифи за порушені правила паркування та стоянки будуть такими:

— якщо немає перешкоди або небезпеки для руху – 255 гривень;

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

— якщо авто перешкоджає і створює небезпеку для руху – 510 гривень;

парковка на місцях для осіб з інвалідністю – від 1020 до 1700 гривень.

Розцінки за евакуацію: за авто до двох тонн – 720 грн. Зберігання – 144 грн за добу.

Під час затримання авто інспекторів примусять записувати на фото або відео всі порушення.

"Інспектори отримають необхідну екіпіровку і програмне забезпечення. Буде зазначатися місцезнаходження автомобіля, дата і час зйомки", - пояснює один з ініціаторів законопроекту Павло Фролов.

Уточнюється, що інспектор більше не буде чекати власника машини. Повідомлення про штраф і вид порушення буде прикріплюватися до лобового скла транспортного засобу.

Готівковий розрахунок також не буде передбачено. Сплатити штраф можна буде виключно через мобільний додаток, термінали, банківський рахунок. Штраф для інспекторів, які візьмуть гроші на руки - від 850 грн.

Одна з найсерйозніших норм документа - автоматичне визнання вини господаря автомобіля, якщо порушення було зафіксовано на фото або відео. Так "заочно" притягуються до адміністративної відповідальності власники машин, а не той чоловік, який був за кермом. Подібні схеми діють в ЄС.

Нагадаємо, раніше стало відомо, як були покарані паркувальники-порушники у Києві.

Крім цього, Знай.UA писав, що черговий "герой паркування" розлютив киян.

Також Знай.UA розповідав, що у Києві водій кинув своє авто на газоні перед дітьми.