Закон про нові правила паркування і штрафи от-от побачимо в дії, проте є деякі моменти, які ще мають вирішити автори проекту.

Зараз залишилося допрацювати кілька технічних деталей і привести деякі підзаконні акти у відповідність з цими нововведеннями, - пише Politeka.

паркування

За словами першого заступника начальника Департаменту патрульної поліції Національної поліції України Олексія Білошицького, новий закон повинен вирішити проблему стихійного паркування у недозволених місцях.

"Нові правила "парковки". Сьогодні вступають в дію нові правила зупинки, стоянки та паркування автомобілів. Ці нововведення покликані ліквідувати стихійну парковку і проблеми, пов’язані з нею … Звичайно, необхідно ще доопрацювати кілька технічних деталей і привести деякі підзаконні акти у відповідність з цими нововведеннями, але вже дуже скоро ми побачимо ці правила в дії і вулиці наших міст стануть більш комфортними як для пішоходів, так і для водіїв", – повідомив Білошицький.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

А на запитання, коли ж ми побачимо перші результати роботи нововведення, він додав, що "все зовсім скоро".

Додамо, що з 27 вересня вступив в дію новий закон про паркування. Так, згідно чинних норм, водії каратимуть гривнею за неправильно привпарковане авто. Суми штрафів коливатимуться від 255 грн до 1700 грн в залежності від порушення.

Якщо штраф сплатити вчасно - отримаєте знижку, якщо ж спрострочили - сума подвоїться.

Нагадаємо, що в КМДА розкрили інформацію про кількість інспекторів, які вийдуть на вулиці столиці та шукатимуть порушників паркування.

Як повідомляв портал Знай.ua, оголошено новий тендер на будівництво лінії метрополітену на житловий масив Виноградар. За словами експертів, будівництво нової гілки метро у столиці обійдеться щонайменше майже у 6 мільярдів гривень.

Також Знай.ua писав про те, що у Харкові сталась чергова моторошна аварія. У ДТП на вулиці Достоєвського постраждали шість людей. Водій на позашляховику протаранив припарковану маршрутку.