Міжнародний день ненасильства

Це свято почали відзначати у 2007 році в багатьох країнах світу. І дату вибрали не просто так, в цей день в 1869 році народився Махатма Ганді, основоположник філософії ненасильства. Тому день вважається ще одним приводом, щоб пропагувати ненасильство, проводити просвітницькі та суспільно-роз'яснювальні роботи, розповідати про універсальну значущість принципу ненасильства, а також спроби затвердити культуру світу, розуміння, ненасильства і терпимості.

Міжнародний день соціального педагога

Це свято порівняно молоде, на міжнародній конференції в Копенгагені в травні 2009 року, в якій брали участь 44 країни, прийняли рішення заснувати це міжнародне свято. В цей день в світі проводяться різні тематичні заходи, професійні семінари та форуми, а також конференції. Під час них обговорюють різні теми, наприклад, підвищення ролі сім'ї у розвитку соціуму, здоровий спосіб життя, проблеми виховання молоді, способи подолання соціальних конфліктів.

Ганді Джаянті - день народження Махатми Ганді

Це індійське національне свято, яке вважається Днем народження Мохандаса Карамчанда Ганді. Він - керівник національно-визвольного руху індійського народу, його навіть офіційно назвали Батьком нації. Свято вважається одним з 3-х офіційних національних свят. Його відзначає весь народ і святкування проходить по всій країні. У його День народження в Делі поруч з могилою Ганді Самадхи в Раджгхаті, де похована частина праху, збираються жителі Делі, керівники Індійської Республіки і релігійні лідери різних конфесій. Співають хори релігійні гімни, покладаються квіткові гірлянди, а священнослужителі прочитують уривки з «Бхагавадгіти», Нового завіту і Корану.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Православні свята:

  • Преподобного Алексія Зосимовская.
  • Благовірних князів Феодора Смоленського і чaд егo Давида і Костянтина, Ярославських
    чудотворців.
  • Мучеників Трохима, Саватія і Доримедонт.

Трохим і Зосима

У цей день відзначається свято двох святих мучеників - Зосими Пустельника і Трохима. А на Русі в цей день відзначалося свято для бджолярів - Бджолина дев'ятина. За 9 днів потрібно було приготувати вулики до зими, щоб бджолам було тепліше. Всі ці дні потрібно було вранці з'їдати по ложечці меду, запиваючи теплою водою. А ще влаштовували Трофимові вечірки, в цей час хлопці вибирали собі наречених, а дівчата придивлялися. Вважається, що якщо сьогодні подивитися прямо в очі коханому, то він відповість на почуття.

Іменини в цей день

Олексій, Гавриїл, Георгій, Давид, Зосима, Ігор, Костянтин, Макар, Марія, Микола, Трохим, Федір