Сьогодні українське суспільство несе велику відповідальність, аби не засуджувати роботу ЗСУ, а намагатися сприяти їй, оскільки саме від армії залежить безпека всієї країни.

Про це, коментуючи старт осіннього призову, заявив військовий експерт Сергій Грабський, передає "Сегодня".

"Потрібні такі люди, як "строковики"? Так, звичайно потрібні. Тому що Україна має велику протяжність кордону і не може забезпечувати свою безпеку виключно контрактниками. Ми повинні мати прицільно поновлюваний оперативний резерв. Ми повинні вчити людей воювати, і з цих людей вибирати (не всіх, а певну частину), кому робити пропозицію йти на контракт", – сказав він.

Грабський зазначив, що подовженню призовного строку сприяв ряд причин, одна з яких - це труднощі комплектації.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

"На жаль, не всі сьогодні розуміють важливість і необхідність того, що служба в армії є фактично запорукою нашого з вами фізичного існування у цей період. У нас люди забувають, що йде війна. Крім того, треба розуміти, що завдання, які ставилися перед службою призову (службою комплектації або військовими комісаріатами) ще п'ять років тому, і тими викликами, які існують сьогодні, це – абсолютно різні величини. Тому що у нас в геометричній прогресії зросла кількість військових частин. Тому, природно, щоб обробити всі документи, закликати юнаків, сьогодні потрібно більше часу і більш тривалий період, ніж раніше", – пояснив експерт.

Грабський додав також, що українських військовослужбовців стає все більше, як і вимог до них. Це пов'язано із загрозами і викликами, з якими Україна стикається щодня і так триватиме певний час.

Нагадаємо, на скількох українців вже чекає військова форма.

Як повідомляв "Знай.ua", стало відомо, як працює українська "Кропива" для богів війни.

Також "Знай.ua" писав, що військовий склав жорсткого листа Полтораку, українці аплодують.