У Кабінеті міністрів України прогнозирют, що середня заробітна плата в Україні зросте до 10 тисяч гривень до кінця 2018 року, до 15 тисяч протягом найближчих 3-4 років. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, передає УНІАН.

"В кінці року, в грудні, ми очікуємо, що середня заробітна плата в Україні досягне позначки в 10 тис. грн", — сказав Рева.

Андрій Рева
Андрій Рева

При цьому середньої зарплати в 15 тис. грн українцям можна чекати протягом найближчих 3-4 років. Такі зарплати будуть за умови реалізації в Україні політики заохочення зростання зарплат.

Підвищення зарплати
Підвищення зарплати

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Крім того Рева розповів, що за даними прикордонної служби зараз за кордоном на постійній основі працюють близько 3 мільйонів осіб, назвавши це вже другою хвилею міграції. За його словами, під час першої групи міграції, яка відбулася в 90-х роках, тоді країну покинули близько 7 мільйонів чоловік.

Він також зазначив, що для зменшення потоку мігрантів необхідно значно збільшити доходи українців і привести їх до рівня країн, в які наші громадяни їдуть.

гроші
гроші

У серпні 2018 року середня зарплата в Україні склала 8977 грн.

Цю інформацію повідомляє Державна служба статистики.

У повідомленні говориться, що до 2018 року середня зарплата перевищила встановлену законом мінімальну зарплату в 3723 грн.

Реальна зарплата в серпні, порівняно з показником минулого року, зросла на 15,7%.

гроші
гроші

Також відомо, що за другий квартал поточного року приріст заощаджень громадян склав 13 млрд грн (доходи – 758,6 млрд грн).13,17 тис. грн. - таким виявився дохід у розрахунку на одну людину.

Раніше ми писали, що прийшов другий місяць осені 2018 року, і українців з 1 жовтня чекає маса важливих змін.

Підвищення заробітної плати в ЗСУ, підвищення вартості квитків Укрзалізниці, перевірки бізнесу і осінній призов в армію.

Нагадаємо, українцям пообіцяли величезні зарплати, але не поспішайте радіти.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" в Україні змінилися правила нарахування лікарняних.

Також раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що стала відома статистика реальних зарплат в Україні.