Кабмін дозволив українцям міняти паспорти старого зразка на ID-карти. Крім того, це в обов'язковому порядку слід зробити до закінчення терміну дії "книжечки", який видавали з 1994 року.

Про це заявии представники Кабінету міністрів України.

Кабінет міністрів України врегулював правові норми в обміні паспорта громадянина України зразка 1994 року і дозволив українцям за бажанням міняти паспорти у вигляді книжки на ID-карту.

ID-картка

Зазначається, що з 1 листопада поміняти паспорт у формі книжечки на ID-карту можна буде у будь-який час

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою
Показати ще

Також, якщо громадянин досяг віку 25 або 45 років і не звернувся в установленому порядку протягом місяця для вклеювання фотографії у старий документ, то такий паспорт підлягає обов'язковому обміну на ID-карту.

паспорт книжка

Раніше Велика палата Верховного Суду України ухвалила рішення, згідно з яким визнається протиправною відмову у видачі паспорта громадянина України старого зразка (у вигляді книжечки).

Нагадаємо, в Україні розробляють законопроект, згідно з яким введуть електронний підпис. Завдяки цьому, укранцям не доведеться оббивати пороги нотаріусів, вистювати довгі черги в держустановах та банках, щоб оформити необхідні документи. Все це можна буде зробити не стаючи з дивану.

Як повідомляв раніше "Знай.ua", в Кабінеті міністрів українцям пообіцяли небачені зарплати. За словами глави уряду, мова йде про десять тисяч в середньому.

Також "Знай.ua" писав, що мільйони українців залишаться без квартир. Влада ліквідує хрущовки, а громадянам запропонують інший варіант.

Дивіться: Що таке електронний підпис та як його отримати