Україна переходить на новий етап цифрових технологій, зокрема воодиться електронний підпис, який має кардинально змінити життя людей.

Про це повідомляє Telegram-канал "Хит Леджер".

Новий закон "Про електронні довірчі послуги" набере чинності через два місяці.

Менше ніж через два місяці набуде чинності закон "Про електронні довірчих послуги". Цей проект дасть сприятиме розвитку інтернет-послуг, інтернет-бізнесу і для створення більш сучасних схем взаємодії громадян з різними установами та інстанціями.

електронний підпис

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Що таке електронні довірчі послуги


У законі сказано, що електронною послугою вважається будь-яка послуга, яка надається через інформаційно-телекомунікаційну систему, тобто через інтернет. Довірчої електронною послугою, або трастової послуги, в законі називаються послуги зі створення, перевірки та зберігання цифрових електронних підписів.

Хоча більшості людей цей термін незнайомий, тому варто розібратися що це таке.

Коли закон запрацює, багато питань, які зараз вимагають особистої присутності людини в різних установах для ідентифікації його особи, можна буде вирішити не виїходячи з дому, просто по інтернету.

Таким чином, заяви, підписи документів відійдуть у минуле.

Також це нас вільнить від потреби вистоювати довгі черги, збираючи різні довідки.

Не потрібно буде відвідувати банк, щоб відкрити там рахунок, або нотаріуса, щоб завірити документ. Все це можна буде зробити просто вдома чи в офісі, сидячи за комп'ютером.

Але для цього потрібна одна умова - отримати власний електроний підпис.

Фактично в Україні впроваджується модель взаємодії бізнесу та органів влади, прийнята в Європейському Союзі. Очікується, що це не тільки спростить життя людям, але і послужить поштовхом для активного розвитку інтернет-бізнесу і експорту.

Наприкінці вересня були затверджені зміни до Положення про Адміністрації Держспецзв'язку, пов'язані з електронним підписом. Це відомство буде здійснювати держконтроль за дотриманням норм законодавства у сфері електронних довірчих послуг.

Передбачається, що саме підвищений ступінь надійності та дозволить електронним підписам стати повноцінною заміною паспортам, фотографій, а тим більше – звичайним підписам, зробленими кульковою ручкою.

Нагадаємо, уряд по-новому нараховуватиме пенсії українцям. З 2019 року більшості пенсіонерам збільшать виплати.

Як повідомляв портал Знай.ua, нові штрафи змусять українців відмовитися від "євроблях".

Також Знай.ua писав про те, що новий закон змусить заплатити багатотисячний штраф за підвищення голосу на дитину.

Дивіться: Як отримати електронний підпис