Українцям, які пішли або збираються на пенсію, виплати нараховуватимуть по-новому. Наступний етап перерахування відбудеться з 1 березня 2019 року.

Такі зміни ухвалили до закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Так, в оновленому проекті йдеться про те, що враховувати тепер будуть показник зарплати (його підвищать на половину інфляції і половину від зростання заробітних плат, а не відсоток від прожиткового мінімуму, як це було раніше).

Крім цього, у 2019 році також планують збільшити виплати працюючим і військовим пенсіонерам.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Так, із 1 квітня автоматично перерахують пенсії всім українцям, що працюють, з урахуванням, що їхній стаж збільшився. При цьому будуть вибирати найбільш вигідні умови перерахунку: тільки з урахуванням страхового стажу або з урахуванням страхового стажу та заробітку.

З 1 січня 2019-го перерахують виплати військовим. Якщо є 20 років стажу, військовослужбовець на пенсії має право на 50% від своєї зарплати, співробітник поліції - 55%. За кожний рік стажу понад 20 років пенсія збільшується на 3%. При цьому пенсія не може бути нижчою за мінімальну і вищою за 70% від зарплати.

Чим старший військовий пенсіонер, тим сильніше "застаріла" його пенсія. Оскільки зарплатня щороку підвищується, а пенсії завжди добавляли непропорційно. Томутпер усім, хто на заслуженому відпочинку, запропонували отримати довідки із зазначенням "сучасних" зарплат на посадах, які вони займали.

Дане підвищення відбуватиметься у три етапи. У 2018-му військові отримали 50% від належного підвищення, у наступного року - 25%.

Нагадаємо, в Кабінеті міністрів українцям пообіцяли небачені зарплати. За словами глави уряду, мова йде про десять тисяч в середньому.

Як повідомляв портал Знай.ua, Нацбанк понизив курс євро, а долар зріс у ціні на 7 копійок та становить 28,27 грн/дол.

Також Знай.ua писав про те, що Верховна Рада прийняла закон про цькування дітей, який передчає стягнення штрафів розміру більше мінімальної зарплатні, якщо на дитину підвищать голос. Таким чином депутати будуть боротися з булінгом.

Дивіться: Що буде з цінами на нерухомість у наступному році