Національний банк України (НБУ) опублікував офіційний курс іноземних валют на середу, 3 жовтня. Так, курс долара порівняно з показниками у вівторок, 2 жовтня, виріс у ціні і тепер становить 28,27 гривень. Про це повідомляє прес-служба офіційного регулятора.

Курс валют Нацбанку на 3 жовтня

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

100 доларів США – 2827.6259 гривні;
100 євро – 3263.9286 гривні;
10 російських рублів – 4.3354 гривні.

Таким чином, долар з вівторка став дорожче на 7 копійок. У той же час євро подешевшав на 11 копійок, а вартість російського рубля збільшилася на 3 копійки.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Раніше повідомлялося, що в Україні курс долара в жовтні буде знаходитися в досить широкому діапазоні, а гривня не зможе уникнути девальвації. Такий прогноз зробив керівник аналітичного департаменту Concorde Capital Олександр Паращій.

"Швидше за все і цей рік не буде винятком. Дійсно, дуже багато чого буде залежати від новин від МВФ. Але я б не сказав, що тут питання затримка або не затримка. Найголовніше – чи будуть перспективи отримання наступного траншу, або будуть новини, які можуть перекреслити таку можливість", - розповідає аналітик.

За оцінками Паращія, курс долара в Україні в жовтні буде коливатися між 28 і 29 грн/дол.

"Ми розуміємо, що є ризик, що МВФ потребує затвердженні парламентом бюджету на наступний рік і поки не дуже зрозуміло, чи зможе наш парламент як ніколи бути оперативним і в найкоротші терміни його затвердити", - додав експерт.

Нагадаємо, що в Україні може з'явитися національна електронна валюта, створена за технологією Blockchain.

Як повідомляв портал Знай.uа, Національний банк України ввів в обіг оновлену банкноту номіналом 20 гривень. Цей зразок 2018 року отримав новий дизайн, а також вдосконалену систему захисту.

Також портал Знай.uа писав, що Національний банк попереджає про зміни у порядку міжбанківських гривневих переказів в Україні.