У мережі показали фотографію снайпера, який під прикриттям спецпідрозділу МВС розстрілював людей на Інститутскій. Про це повідомляють в Twitter.

Так, паблік Уїнстон Черчіль показав фото снайпера з Інститутської площі в 2014 році, який розстрілював людей під прикриттям спецпідрозділу МВС. При цьому він одягнений у російську військову форму, а в руках тримає СВ-98, снайперську гвинтівку, яка крім Росії знаходиться на озброєнні лише у Вірменії.

Крім того, на відеокадрах з місця подій видно російський камуфляж і ті ж СВ-98. На них надіте екіпірування і спорядження ЗС РФ: ЖТУ 6Ш116 в комплектації "Снайпер". Розробник – НПФ «Техинком» (Санкт-Петербург).

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Раніше повідомлялося, що в Києві напали на суддю Святошинського районного суду Сергія Дячука – саме він займався розглядом справ про активістів Революції Гідності, а також діях колишніх співробітників "Беркуту" під час подій на Майдані Незалежності в 2014 році.

За даними Ради суддів України, інцидент стався біля будинку Дячука, близько 22.30, у даний час він перебуває в одній зі столичних лікарень. Правоохоронцям поки що не вдалося затримати нападників.

Сам Дячук, за словами його колег, пов'язує це зі своєю професійною діяльністю.

"Про це свідчать погрози розправитися з суддею і вислови, повторюють риторику людей, які незадоволені тими рішеннями, які судді приймають, і закликають до розправи над суддями", - йдеться в повідомленні.

Інформація про напад на Дячука внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 296 (хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням вогнепальної або холодної зброї).

Нагадаємо, на суддю у справі активістів Майдану і "Беркуту" напали в Києві. Справи про події Революції Гідності затягнулися на роки. Суддя вже висловив перші припущення про напад.

Як повідомляв "Знай. ua", українці згадують самого молодого героя Небесної сотні в його день народження. Подивіться, яким усміхненим і життєрадісним був наймолодший ангел Небесної сотні.

"Знай. ua" писав, що українцям показали проект Музею Революції гідності. Проект Музею Революції Гідності стосується одночасно минулого і майбутнього.