З 3:30 ранку 9 жовтня і по цей момент в Чернігівській області поблизу від селища Дружба палахють склади Збройних Сил України, де зберігаються боєприпаси.

Прес-центр Державної служби з надзвичайних ситуацій повідомляє, що на складах зберігаються десятки тонн різних бойових припасів.

"Орієнтовно на складах знаходиться 88 тисяч тонн боєприпасів", - повідомляє прес-служба.

Територія 6 арсеналу становить близько 682,6 га, з них технічна територія – 402 га. На даний момент з 30 насленных пунктів вже виїхали близько 12 тисяч людей. Поки що жодної інформації про постраждалих або загиблих не надходило. Повітряний простір у радіусі 30 кілометрів перекрито, тимчасово зупинено рух поїздів та автомобілів.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

З 5:30 відключено електро - та газопостачання в населених пунктах, що потрапляють в зону можливого ураження. В 9:30 ранку почалося засідання штаб з ліквідації наслідків, вів засідання прем'єр-міністр Володимир Гройсман, голова ДСНС Микола Чечоткін і перший заступник міністра МВС Сергій Яровий.

Зараз головне завдання - скоординувати роботу рятувальників, забезпечити евакуацію жителів 30 населених пунктів, розташованих в радіусі 16 кілометрів від місця НП. Представники ДСНС стверджують, що на складах тільки боєприпаси: хімічної зброї там немає. Рівень складності пожежі визначається.

Евакуйовані і пацієнти Ічнянської районної лікарні. 30 лежачих хворих перевезли до лікарні в Парафіївці. Вирішено питання евакуації маломобільних груп населення.

Нагадаємо, в Чернігівській області недалеко від села Дружба потужні вибухи прогриміли на великих складах, де зберігаються боєприпаси.

Як повідомляв "Знай.uа" в мережі опублікували, що встигли розповісти і показати на даний момент.

Також "Знай.uа" писав, що Військова прокуратра порушила кримінальну справу: основною версією правоохоронці називають недбале ставлення до несення військової служби.