Всесвітній день психічного здоров'я

Цей день відзначають щороку в усьому світі ще з 1992 року, інціатор - Всесвітня федерація психічного здоров'я. У цей день намагаються більше інформувати населення про проблеми психічного здоров'я та методи його зміцнення, лікування і профілактики. У цей день видаються журнали міжнародних психіатричних організацій. У цьому міжнародному русі часто просять взяти участь органи охорони здоров'я та урядові структури.

Всесвітній день боротьби зі смертною карою

Цей день заснували ще в 2003 році, щоб скоротити кількість смертних вироків і проводять його кожен день. Ініціатором стала Всесвітня коаліція по забороні страти. У цей день проводяться тематичні заходи, культурні та освітні, дипломатичні акції і протести, флешмоби, виставки, дебати, щоб підвищувати обізнаність інших людей.

День працівників стандартизації та метрології в Україні

Цей день був встановлений в 2002 році Указом Президента за вагомий внесок працівників цієї сфери в розвиток держави та її економіки.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити
Показати ще

Православні свята:

  • День пісний.
  • Преподобного Саватія Соловецького.
  • Мучеників Калістрата і дружини його: гімнасія та інших.
  • Cвященномученика Петра, митрополита Крутицького.

Саватій Бджільник

У цей день відзначається пам'ять Саватія Соловецького - преподобного Російської православної церкви і засновника Соловецького монастиря. Якраз в цей день на Русі підходили до кінця Бджолині дев'ятини, час, коли потрібно було підготувати вулики до зими. Тому багато бджолярів закачували свої справи і просили дітей помолитися святому. Сьогодні можна було працювати тільки з бджолами, решта ж вважалося гріхом.

Іменини в цей день

Килина, Арістарх, Віктор, Герман, Дмитро, Ігнатій, Марк, Михайло, Петро, Саватій, Федір