На готовність президента Туреччини Ердогана повернути у країні смертну кару після референдуму 16 квітня відреагували представники Євросоюзу.

Зокрема, голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер в інтерв'ю німецькому виданню Bild заявив, що такий крок закриє перед країною дорогу в ЄС.

За його словами, якщо смертна кара буде відновлена, то будь –які переговори про вступ Туреччини до Євросоюзу автоматично припиняться.

Разом з тим Юнкер попросив тих, хто вже зараз агітує не пускати країну до ЄС і припинити дебати з цього приводу, не погіршувати ситуацію.

У той же час сам Ердоган, схоже, вирішив остаточно зіпсувати стосунки з європейськими країнами, ряд з яких відмовив турецьким міністрам у наданні майданчиків для агітації за голосування на референдумі по перетворенню Туреччини в президентську республіку.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як писав "Знай.ua", скандальний лідер збирається якнайшвидше зустрітися з Дональдом Трампом.