Адвокати, котрі займаються справою про ДТП на Сумській у Харкові, подали клопотання до Київського районного суду міста стосовно проведення повторних експертиз підзахисної Олени Зайцевої.


Справа Зайцевої та Дронова: що не влаштувало юристів?

Справа Зайцевої
Справа Зайцевої


На засіданні були присутні обидва підозрювані - Олена Зайцева - водій автомобіля Lexus і Геннадій Дронов - водій авто Volkswagen Touareg, а також їх адвокати, представники потерпілої сторони. Наступне засідання суду призначене на 16 жовтня о 14:00.

Справа Зайцевої
Справа Зайцевої

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще


Адвокати впевнені, що попередні експертизи провели не у повному обсязі. Приміром, представники інтересів Дронова зазначають, що швидкість руху Lexus на межі перехрестя, де сталася аварія, офіційно не встановлено, незважаючи на відеозаписи.

Справа Зайцевої
Справа Зайцевої


Захисник Зайцевої, Євген Мельниченко, у свою чергу виступив із вимогою до суду надати кадри оперативної зйомки патрульних, і не тільки з місця ДТП, повідомляє "Укрінформ".


Як відомо, резонансна аварія на перехресті вул.Сумської й вул.Мечникова сталася 18 жовтня 2017 року у Харкові: зіткнулися автомобілі Volkswagen Touareg і Lexus.

Справа Зайцевої
Справа Зайцевої


Від удару Lexus вилетів на тротуар, де збив 11 пішоходів, із них 5 загинуло на місці і ще одна жінка померла у лікарні, за кермом знаходилася 20-річна донька харківського бізнесмена Олена Зайцева.


Автомобілем Volkswagen Touareg управляв 49-річний бізнесмен Геннадій Дронов. Спочатку він проходив у справі як свідок.

Справа Зайцевої
Справа Зайцевої

На початку листопада його повідомили про підозру в порушенні ч.3 ст.286 КК України ("Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які управляють транспортними засобами, що спричинило загибель кількох громадян"). За цією ж статтею звинувачують і Зайцеву. Обом загрожує до десяти років позбавлення волі.

18 вересня 2018 року Київський райсуд продовжив утримання під вартою без запоруки ще на два місяці для обох фігурантів справи - Зайцевої та Дронова.

Справа Зайцевої
Справа Зайцевої


Минулого місяця до суду за повторним викликом не явилася лікар-нарколог Олена Федирко, яка першою обстежувала Зайцеву після ДТП на наявність опіатів в її крові. Як припускають правоохоронці, вона втекла на окуповану територію.


Дивіться: ДТП у Харкові (записи з камер спостереження)


Нагадаємо, Дронов зробив гучне зізнання про Зайцеву та суд.
Як повідомляв Знай.ua, суд допитав одного з підозрюваних у справі харківської трагедії.
Також Знай.ua писав, Зайцевій стало зле просто під час судового засідання.