День астрономії

Вперше День астрономії відсвяткували в 1973 році в Каліфорнії. Д. Бергер, президент Астрономічної Асоціації Північної Каліфорнії сказав, що не варто агітувати людей, щоб вони проходили великі відстані для дня відкритих дверей. Замість цього просто поставили телескопи в багатолюдних місцях. Девізом цього дня стало «Несучі астрономію людям». Цей день спонсорують 14 організацій, деякі з яких досить впливові

У Неділю астрономії і особливо в цей день влаштовуються багато заходів в наукових музеях, обсерваторіях, планетаріях, розповідають про нашу планету і про космос. Знамениті космонавти виступають з лекціями, а в школах проводять спеціальні заняття. Виставки представляють космічну їжу.

Всесвітній день мігруючих птахів

Це екологічна кампанія і досить глобальна, її мета - розширити знання людей про мігруючих птахів, розповісти про їх місця проживання і про те, якими шляхами вони пересуваються. Спочатку дату відзначали в травні, а тепер в жовтні і в травні, в другу суботу місяця. В цей день проводять багато публічних заходів: фестивалі птахів, програми просвіти і освіти, спостереження за птахами з фахівцями. А ще людей закликають зберігати їх місця мешкань.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Міжнародний день по зменшенню небезпеки лих

У цей день ООН просять людей поділитися знаннями про те, як знизити небезпеку лих. Мета Дня полягає в підвищенні рівня обізнаності про те, як люди вживають заходів для зниження ризику лих. Щороку тематика дня різна, наприклад, Зменшення небезпеки для сталого розвитку гірських районів, або ж Стійкість в ім'я життя.

Православні свята:

  • Преподобного Григорія Пельшемского, Вологодського чудотворця.
  • Священномученика Григорія eпіскопа, просвітителя Великої Вірменії.
  • Святителя Михайла, першого митрополита Київського і всієї Русі.

Михайло Солом'яний

Сьогодні день святого Руської православної церкви, Михайла, першого митрополита Київського. На Русі був свій звичай, молоді жінки спалювали солому з перини в печах і в клунях. Вважалося, що цей обряд збереже від недоброго ока. Ще купали дітей на порозі, щоб вони не хворіли взимку.

Іменини в цей день

Олександр, Олександра, Олексій, Аполлінарія, Василь, В'ячеслав, Григорій, Леонід, Матвій, Михайло, Петро, Поліна, Семен