Стало відомо, яким буде курс іноземних валют за даними Національного банку України (НБУ) у вихідні та понеділок, 13-15 жовтня. Порівняно з показниками у п'ятницю, 12 жовтня, гривня зміцнилася в своїх позиціях, її показник - 27,92 за доллар. Про це повідомляє прес-служба офіційного регулятора.

Офіційний курс валют НБУ на 13 жовтня

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

100 доларів США – 2792.8166 гривень;
100 євро – 3232.4059 гривні;
10 російських рублів – 4.2331 гривні.

Як видно з цими показниками, євро знизився в ціні на 7 копійок, а вартість російського рубля з п'ятниці майже не змінилася. Крім того, курс долара став дешевше на 6 копійок.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Тим часом в Україні долар після зміцнення раптово зробив несподіваний маневр і почав падати в ціні, а бізнес вичікує більш вигідний курс. Так, протягом декількох днів американська валюта почала падати в ціні і на міжбанку і за курсом НБУ. Така ситуація, за словами експертів, протримається щонайменше тиждень.

"На цьому тижні ми прогнозуємо помірне зниження долара до гривні. На міжбанку американська валюта може торгуватися в районі 28 гривень, а готівковий в банках – 28,2 грн", – запевняє аналітик Вадим Іосуб.

Таким чином, долар зробив розворот на 180 градусів. Таку тенденцію пов'язують із хорошеюпропозицією валюти на ринку, валюти стало більше. За Словами фінансових аналітиків, це сталося завдяки низькому врожаю в Євросоюзі, на якому піднялися українські аграрії. Крім того, український бізнес до сих пір вичікує вигідний курс і не скуповує "зелені".

Нагадаємо, в Україні може з'явитися національна електронна валюта. Електронна гривня надасть українцям більший захист своїх особистих коштів і значно прискорить швидкість транзакцій.

Раніше портал Знай.uа повідомляв, що НБУ ввів в обіг оновлену банкноту номіналом 20 гривень. Цей зразок 2018 року отримав новий дизайн, а також вдосконалену систему захисту.

Також портал Знай.uа писав, що НБУ попереджає про зміни у порядку міжбанківських гривневих переказів в Україні.