Міжнародний день боротьби за ліквідацію злиднів

Ця дата дуже сильно пов'язана з 17-м жовтня 1987 года, тоді більше 100 000 людей зібралися в Парижі на площі Трокадеро. На цій же площі в 1948 підписали Загальну декларацію прав людини, а люди зібралися щоб вшанувати пам'ять жертв насильства, крайньої убогості і голоду. Цим збором люди заявили, що убогість - це теж порушення прав людини і показали, що необхідно спільними зусиллями домогтися їх дотримання. В той день відкрили Пам'ятний камінь, на якому були написані заяви. Після цього кожен рік в цей день люди збираються, щоб ще раз підтвердити, що їх позиції не змінилися і демонструють солідарність з незаможними. Подібні пам'ятні камені відкриті в багатьох країнах світу.

У цей день світ намагається привернути увагу до небезпеки і тяжкого життя тих, хто живе в злиднях, це день, коли вони можуть розповісти про свої проблеми. Також в День боротьби з бідністю люди, які живуть в злиднях, показують своє прагнення використовувати свої знання і досвід для подолання бідності. А ще кожен рік у заходів в цей день різна тема.

Свято Чунян в Китаї

Це свято подвійної дев'ятки, дев'ятий день дев'ятого місяця, але за місячним календарем. Раніше вважали, що цей день дуже щасливий. У народу залишилася традиція підніматися на гору, що називають денгао, їсти тістечка і пити вино, яке настояне на пелюстках хризантем. А ще милуються цими квітами. Таке сходження в гори вважається ритуалом у якого є своя символічна мета. Так люди позбавляються від життєвих тягот, лих і саме сходження вважається молитвою про щастя. Тістечка зазвичай пекли з рисового або пшеничного борошна і прикрашали різними сухофруктами і горіхами. А з 80-х років свято стало ще й важливою датою для престарілих, адже щороку в цей день в їх честь проводять різні заходи.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Православні свята:

  • День пісний.
  • Собор Казанський святих.
  • Знайдення мощей святителя Гурія, архієпископов Казанського, і Варсонофія, єпископа Тверського.
  • Священномученика Ієрофея Афінського.
  • Благовірного князя Володимира Ярославовича, Новгородського чудотворця.

Єрофєєв день

У цей день відзначається пам'ять священномученика Ієрофея, що жив в Афінах у 1 столітті. Вважається, що в цей день лісовики плескають у долоні, кричать і регочуть в лісі. І так до самого ранку. Тільки з кукуріканням перших півнів ці духи провалюються під землю і не виходять вже до самої весни.

Іменини в цей день

Василь, Вероніка, Володимир, Дмитро, Єрофій, Михайло, Микола, Павло, Петро, Степан, Тихон, Яків