У п'ятницю, 19 жовтня, прокуратура Криму на виконання рішення Херсонського міського суду передала Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА) арештоване кримське судно "Норд". Про це повідомляє прес-служба прокуратури Криму.

"Прокуратурою Автономної Республіки Крим 19 жовтня на виконання постанови Херсонського міського суду Херсонської області речовий доказ у кримінальному провадженні - судно "Норд" (бортовий номер Год-13-0057) передано Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА)", - повідомляють в прес-службі.

Рішення про передачу судна прийнято з метою збереження бюджетних коштів, що витрачаються на утримання арештованого судна на території морського порту "Бердянськ".

Варто відзначити, що 4 жовтня прокуратура Криму направила в Апеляційний суд Києва обвинувальний акт стосовно громадянина України, капітана судна "Норд" у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 332-1 КК України (порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї з метою заподіяння шкоди інтересам держави) для визначення підсудності та подальшого розгляду по суті.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Так за існуючими даними відомства, капітан судна "Норд" забезпечив незаконний виїзд з тимчасово окупованої території України поза межами дозволених Порядком контрольних пунктів перетинання адміністративного кордону з півостровом Крим членам екіпажу зазначеного судна, з метою промислового вилову риби.

Держприкордонслужба України 25 березня затримала в акваторії Азовського моря риболовецьке судно "Норд" під прапором Росії.

Прокуратура Криму відкрила кримінальне провадження за фактом виходу судна "Норд" із закритого Україною порту анексованої Керчі. 30 березня український суд заарештував судно "Норд".

Нагадаємо, екіпаж керченського судна "Норд" може повернутися на аннексований півострів в будь-який час, але для цього їм необхідно скористатися українськими документами.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, 27 липня, українські моряки, які перебували на арештованому судні Mekong Spirit в Греції повернутися в Одесу.

Також портал "Знай.uа" писав, співробітники російського посольства в США заявили про "українське піратство" в Азовському морі. Причиною цього, ймовірно, стала ситуація з затриманням судів "Норд" і "Механік Погодін".