Один американський лікар розповів про незвичайну практику у своєму житті: якщо хто-небудь з його пацієнтів помирає, він завжди детально вивчає його сторінку в Фейсбуці, дізнається його інтереси, переймається його минулим. За словами Луїса Профета з Індіанаполіса, це допомагає йому залишатися людиною, коли доводиться повідомляти батькам померлого страшну новину. Заглянувши в світ свого пацієнта, коли той ще був живим, Луїс знаходить потрібні слова для батьків, які якщо не допомагають пом'якшити біль від втрати (оскільки це неможливо), то хоча б розділити їх біль, зрозумівши, хто саме пішов з життя.

«Це дозволяє мені залишитися людиною. Бачте, я збираюся змінити їхнє життя - я говорю про ваших маму і татова. Через п'ять хвилин вони вже ніколи не будуть такими ж, вони ніколи не будуть щасливі.


А поки, чесно кажучи, ви - всього лише безіменне мертве тіло, схоже на мокрий мішок макулатури, в яке ми стукаємо, встромляємо крапельниці, голки і трубочки, намагаючись врятувати вам життя. У ньому немає руху, немає життя, ніщо не говорить про те, що колись у вас були мрії і плани. Мій обов'язок перед ними - дізнатися про вас хоч трохи, перш ніж повідомити новину.

Тому що в даний момент я просто злюся на вас - за те, що ви зробили з собою, і за те, що зараз зробите з ними.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Я нічого про вас не знаю. Мій обов'язок перед вашою мамою - заглянути в ваш колись живий світ.

Може, ви писали СМС замість того, щоб стежити за дорогою, або сіли п'яним за кермо замість того, щоб викликати Убер. Можливо, ви вперше нюхнули героїну або Ксанакс, або доріжку коксу, або спробували мет або вікодин на вечірці, запивши парою чарок. Може, ви просто каталися на велосипеді без шолома або були неслухняні ради батьків, коли вони закликали вас не спілкуватися з цим "одним" або бути обережніше на перехресті. Може, ви просто здалися ».
У відкритому листі лікар пояснив, чому для нього важливо дізнатися хоч щось про колишніх пацієнтів.


«Може бути, просто прийшов ваш час, але ... це малоймовірно.
Так що я беру вашу вицвілу фотку на водійських правах, вмикаю свій айфон, заходжу на Фейсбук і шукаю ваше ім'я. Швидше за все, у нас є хоч один спільний друг. У мене багато знайомих.

Я бачу, що на вас ті ж сережки і намисто, які зараз лежать в сталевому контейнері в морзі, та ж бейсболка або куртка, яку розпороли тактичними ножицями і витягли з-під тіла всю в плямах крові. Схоже, ти ходив в ній на концерт U2. Кажуть, класно виступили.

Я бачу вашу посмішку, як вона повинна виглядати, колір ваших очей, коли вони світяться життям, ваші фотки з пляжу, дня народження, Різдва у бабусі; о, у вас теж є болонка. Я все це бачу.

Я бачу, як ви стоїте з мамою і татом біля вказівника з назвою коледжу. Дуже добре, тепер я їх відразу впізнаю, коли вони увійдуть. Так мені буде набагато простіше, на одне питання менше задавати ».

Лікар описав жахливі наслідки трагедії, які він змушений спостерігати.
Я перевіряю вашу сторінку в Фейсбуці, перш ніж повідомити їм про вашої смерті, тому що це нагадує мені, що я говорю про людину, близьку і дорогому для них. Це заглушає голос в моїй голові, який кричить на всю горлянку: "Ах ти довбо * б, як ти міг так вчинити з ними - зі своїми близькими!" ».


Нагадаємо, раніше Знай.ua повідомляв, що був створений феноменальний браслет, покликаний врятувати тисячі життів. Цей девайс реєструє «ауру» епілептичного нападу і сигналізує про його наближення.

А ось в Україні проводиться вбивча медична реформа Уляни Супрун: суспільство обурене тим, що лікар відмовився їхати до дитини при смерті.

Раніше в літаку Москва - Душанбе відбулася страшна трагедія: лікарі не встигли врятувати життя дитині.