Потужний обвал стався в Луганській області на шахті імені Капустіна державного підприємства Лисичанськвугілля.

Про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

День шахтаря 2018: історія важливої професії

За попереднім висновком, завалені 10 погонних метрів гірничої виробки. Повідомляється, що в шахті, зокрема, знаходяться 16 протестувальників і народний депутат Сергій Каплін. Вони не збираються залишати місце свого перебування і продовжують страйк.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Я зв'язався По телефону з протестувальниками і народним депутатом. Мене дивує бараняча впевненість міністра Ігоря Насалика та представників Кабміну, які не здатні оцінити реальний стан справ у вугільній галузі. Якщо не вжити необхідних заходів для погашення заборгованості перед шахтарями ВАТ Лисичанськвугілля і гірникам інших об'єднань, то акції протесту з понеділка будуть стрімко поширюватися на інші шахти і об'єднання", - заявив Волинець.

Нагадаємо, раніше в США, в ніч на 21 жовтня під час вечірки в житловому комплексі стався обвал. Травмовано десятки людей. Сталося подію в місті Клемсон (штат Південна Кароліна).

Як повідомляв портал "Знай.uа" стало відомо, що у Попаснянському районі Луганської області, в селищі Тошковка із-за збою подачі електроенергії на вугільне підприємство 90 гірників не можуть піднятися на поверхню, передає ТОВ "Луганського енергетичного об'єднання".

Також "Знай.uа" писав, що в Горлівці в результаті закриття шахт і зупинки видобутку вугілля сталася моторошна локальна екологічна катастрофа.