Народний депутат Сергій Скуратовський та екс-очільник Житомирської обласної адміністрації Юрій Забела, котрі потрапили в скандал «з полюванням та побиттям голови сільради», їздили в угіддя, щоб відреагувати на незаконний видобуток торфу. А напад на голову Плахтянської сільської ради Олександра Сорочана, опинився під великим питанням.

Про це повідомляє From-ua з посиланням на Інформатор.

Раніше у ЗМІ появилася новина те, що Сергій Скуратовський і колишній голова Юрій Забела, начебто перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, під час полювання на фазанів сильно побили голову Плахтянської сільської ради Олександра Сорочана. Повідомлялося, що інцидент мав місце пізно ввечері 23 жовтня.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Начальник Макарівського відділення поліції Ірпінського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області Олег Кравчук розповів, що 24 жовтня цього року на лінію 102 надійшло звернення від голови села Плахтянка Олександра Сорочана про те, що 23 жовтня пізно ввечері на території місцевого мисливського угіддя його побив народний депутат. Окрім власних пояснень, посадовець не надав жодних інших доказів, які б підтверджували нанесення йому тілесних ушкоджень депутатом.

На запитання, чому Олександр Сорочан чекав добу, щоб повідомити про побиття, сільський голова відповів: «Бо спершу я не відчував ніякого болю». Також в поясненнях правоохоронцям Сорочан повідомляв, що наблизився до вищезгаданих політиків, бо подумав, що вони браконьєри. Вже у коментарі журналістам сільський голова заявив, що «просто під’їхав привітатися, бо побачив єгера, з яким знайомий з дитинства».

Ні директор, ні єгер єдиного в районі мисливського угіддя не підтвердили, що 23 жовтня на території його угіддя полювали народний депутат і екс-губернатор. В цей день взагалі полювання не було.

«Є інформація, що народний депутат перебував там тому, що намагався розібратися з питанням зняття родючого шару торфу з ґрунту», – повідомив речник поліції після того, як були допитані нові свідки. Його слова у Facebook підтвердив сам Сергій Скуратовський. Народний депутат повідомив, що 23 жовтня 2018 року він перебував у відрядженні в Житомирі. Під час наради в партійній організації до депутата Макарівської районної ради Юрія Забели зателефонував мисливствознавець Олександр Матвієнко і розповів, що біля пойми річки Здвиж відбувається розкрадання торфу і піску. Приїхавши на місце, нардеп зустрів голову Плахтянської сільради, який контролював там незаконне розкрадання торфу і піску.

Юрія Забела розповів, що відразу ж відгукнувся на прохання приїхати, щоб відреагувати на незаконний видобуток торфу, бо добре знає про «корупцію Сорочана».

«З території, яка належить Плахтянській громаді щотижня вивозяться десятки вантажівок з торфом і піском. Зазвичай, копають без будь-яких дозвільних документів, але з відома і при покриванні голови сільради», – розповів екс-чиновник».

«Про яке полювання може йти мова, якщо ми були в костюмах, так як приїхали з робочої наради?! Є свідки, які можуть це підтвердити», – повідомив він