Казанська ікона Божої Матері

В цей день віруючі християни святкують на честь чудотворної Казанської ікони Божої Матері - однієї з найбільш шанованих у православній церкві.

Варто відзначити, що свято Казанської ікони Божої Матері завжди було важливою датою. Воно вважалося свого роду кордоном між восени і цієї зими. З цього дня наші предки чекали настання морозів. У народі судили про погоду за прикметами: якщо восени знімали хороший урожай, то готувались до суворої зими. При цьому якщо у цей день піде дощ, то це означає швидке настання зими.

Казанська ікона Божої Матері

«З Казанської мороз не великий, та стояти не велить», - говорилося в народі. В той же час можна було оновити санний шлях: «Виїжджай в Казанську на колесах, а полози у віз клади».

День працівника соціальної сфери України

Щорічно у першу неділю листопада в Україні відзначають День працівника соціальної сфери, встановлений Указом президента № 374/99 від 13 квітня 1999 року. Цього разу дата припадає на 4-е число.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

З допомогою цього професійного свята наш уряд доводить високу оцінку ролі працівників, які на регулярній основі забезпечують реалізацію державної політики з питань соціального захисту, зайнятості, організації оплати і безпеки праці, а також трудових відносин.

День залізничника України

Щорічно в цей день українські працівники залізничного транспорту відзначають своє професійне свято. День залізничника встановлений Указом президента України № 1140/2002 від 11 грудня 2002 року.

Примітно, що ця дата з'явилася за ініціативою працівників Львівської залізниці. Адже саме 4 листопада 1861 року, ще за часів Австро-угорської імперії, на територію сучасної України — Львів — прибув перший потяг, який називався «Ярославом».

Іменини в цей день

Олександр, Ганна, Василь, Володимир, Герман, Григорій, Денис, Єлизавета, Захар, Іван, Іраклій, Костянтин, Максим, Максиміліан, Микола, Серафим, Федір.