Проста українська дівчина з самого дитинства мріяла жити в Америці, дивилася фільми і уявляла себе в Каліфорнії або Флориді. Час швидко пролетів, але нічого не відбувалося, і дівчина вирішила діяти — шукати різні варіанти.

Марина Даїна закінчила КНЕУ за спеціальністю Міжнародний бізнес. З 16 років викладала хіп-хоп, працювала в різних країнах, була ліцензованим інструктором по Zumba.

Одного разу від подруги дівчина дізналася про програму культурного обміну AUPair, в рамках якої людина летить на 1-2 роки в Штати до американської сім'ї, доглядає за дітьми і натомість живе у них, відвідує різні курси і отримує кишенькові гроші.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Мені це здалося відмінною ідеєю, щоб пожити, асимілюватися, а далі вже шукати варіанти, як там залишитися. Але не тут то було….", — ділиться дівчина.

Майже 6 місяців пішло на підготовку до відльоту: вона вчилася водити, отримувала права. Коли підготовчий етап закінчився, Марина вибрала сім'ю на Лонг-Айленді і, в передчутті незабутнього досвіду, полетіла в 2016 році до Америки. Отриманий досвід виявився справді незабутній, але не позитивним.

"Не буду вдаватися в подробиці, просто попалася дуже недобросовісна сім'я, яка мене сильно підставила, і я була змушена припинити участь у програмі", — згадує Марина.

Повернувшись додому, дівчина дуже довго плакала, 3 дні не виходила з дому. Але все ж не кинула мрію. Марина згадала про лотерею Green Card і вирішила заповнити анкету, хоча була впевнена, що не пощастить.

Одного разу вранці Марина згадала, що сьогодні оголосили результати, заходить на сайт, перевіряє і просто застигає.

"Не могла повірити в це, я виграла! Була просто в шоці, почала скидати скріни подругам, щоб вони підтвердили достовірність (ну, а раптом я марю?), потім стрибала на ліжку і танцювала від щастя, перший тиждень провела в ейфорії".

Марина почала посилено готуватися: збирати всі документи, вивчати інформацію. Були і деякі складності: фінансові та психологічні.

"Саме стомлююче — очікування: мені навіть не прийшло повідомлення на інтерв'ю, яке приходить за пару місяців до передбачуваної дати. Тому я орієнтуюся на березень-квітень. Після успішного проходження інтерв'ю в мене буде 6 місяців, щоб покинути Україну. Зараз для мене найголовніше — бути щасливою", — поділилася дівчина.

Нагадаємо, все, що потрібно знати про лотерею "Зелена карта".

Як повідомляв портал "Знай.uа", у США заявили про плани посилити умови видачі віз та дозволів на проживання для мігрантів.

Також "Знай.uа" писав, у яких країнах українським громадянам простіше всього отримати роботу.