У київській школі №69 учениця першого класу Аїша Суліман впала в кому після раптового нападу в їдальні. З того фатального дня пройшло майже півроку, але мати першокласниці досі не знає, що сталося з її дитиною і хто в цьому винен.

Про те, хто намагається приховати правду про цей страшний випадку в шкільній їдальні, йдеться в програмі каналу "Говорить Україна".

Учні та батьки дівчинки переконані, що її вдарило струмом від несправного металевого столу з підігрівом, до якого школярка випадково доторкнулася.



За словами дітей-очевидців, дівчинка хотіла взяти булочку, але раптово пронизливо закричала і близько 10 секунд не могла відірвати руку від столу.

Після цього Аїша пережила клінічну смерть і впала в кому. Мама потерпілої, Марина, згадує, що в той фатальний день їй зателефонувала вчителька і сказала, що Аїші погано і її потрібно забрати додому.

"Забігаю туди, а Аїша лежить на столі, не дихає. Її відкриті очі були залиті кров'ю. Вона перебувала в такому стані 23 хвилини. Лікарі навіть зафіксували клінічну смерть ", - розповыла Марина.

Марина також пам'ятає, що в школі до неї підбігла старшокласниця, яка намагалася розповісти про те, що трапилося. Однак чиновники з райуправління, які також приїхали на місце події, завадили їй це зробити.

"Вона кричала на всю їдальню! Ми з нею стояли в одній черзі. Я бачив, як ця дівчинка схопилася за металевий роздатковий стіл - в ту ж секунду здригнулася і закричала. Всі злякалися і відбігли вбік. А вона продовжувала кричати і ... не могла відірвати руку від столу. Секунд через десять вона втратила свідомість. Один хлопчик в черзі сказав, що його теж ударило струмом ", - розповів старшокласник Стефан, який також був очевидцем того, що сталося,.

"Перші три дні Аїша була у глибокій комі. На 16-й день доньку перевели в неврологію, і лікар назвав її стан вегетативним. Іншими словами, у неї збереглися деякі рефлекси, але пошкодження мозку дуже серйозні. Зараз дочка дома, її стан не покращився. Зрідка вона говорить щось схоже на "мама" а по її щоках течуть сльози. У ці моменти мені здається, що вона зі мною. Але потім вона знову перестає реагувати", - розповіла мама постраждалої.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Незважаючи на свідчення очевидців і дві чорні точки на долоньці дівчинки, які деякі медики назвали електромітками, адміністрація навчального закладу заперечує удар струмом. Вони переконують, що у Аїші були проблеми з серцем, хоча регулярні медогляди не виявили у дівчинки ніяких патологій. Висновки однієї з трьох комісій мамі Аїші не надали, посилаючись на заборону районного управління освіти.

Примітно також і те, що і директор, і медсестра, яка реанімувала першокласницю до прибуття швидкої, звільнилися відразу після події.

В поліції за фактом події відкрили кримінальну справу, але офіційної судмедекспертизи ще не призначили.

Нагадаємо, на Волині у шестирічної школярки раптово зупинилося серце на уроці фізкультури.

Як повідомляв портал "Знай.ua", жахлива трагедія сталась у Мирнограді Донецької області - під час уроку фізкультури помер п'ятикласник

Також "Знай.ua" писав, підлітки по-звірячому побили школярку, знімали це дійство на телефон після чого опублікували відео у мережі.