Газові турбіни Siemens, імпортовані в Крим в обхід міжнародних санкцій, знову стали причиною аварії на окупованому Росією українському півострові.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з тимчасово окупованих територіях і внутрішньо переміщеним особам України.

3 листопада на даху головного корпусу Таврійської ТЕС, яка розташована біля Сімферополя, виявили пошкодження - аварійну ділянку з ознаками пошкодження покрівлі внаслідок термічної дії. Аварію на об'єкті зафіксовано за допомогою космічної фотозйомки.

"За наявною інформацією на теплоелектростанції, де встановлені газові турбіни Siemens, які завезені на територію АР Крим в обхід міжнародних санкцій, проводилися пусконалагоджувальні роботи, в результаті яких і могла статися аварія", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Місце для будівництва Таврійської ТЕС, яка має працювати на природному газі, вибрано поруч з розподільною станцією "Сімферополь". Вона призначена для подачі електроенергії в напрямку південного берега Криму і Севастополя.

"Під будівництво теплоелектростанції виділено 2 земельні ділянки загальною площею 61,6 гектара. Загальна потужність 2 блоків Таврійської ТЕС складе 470 ВМТ. Замовником будівництва ТЕС виступає Міністерство енергетики РФ. Першу чергу об'єкту планували ввести в дію в 2017 році, другу - в 2018. 1 жовтня 2018 перший блок потужністю 235 МВт планувалося запустити в роботу для налагодження технологічного циклу", - пише джерело.

А будівництво "Таврійської" ТЕС здійснюється компанією "Технопромекспорт" російської державної корпорації "Ростех", яка знаходиться під українськими та міжнародними санкціями.

Нагадаємо, в анексованому Севастополі на недобудованій тепловій електростанції біля Федюхіних висот Балаклавської долини, де нелегально встановили турбіни Siemens, сталась пожежа.

Як повідомляв портал "Знай.ua", арбітражний апеляційний суд визнав законною відмову "дочці" Siemens в арешті "кримських турбін"

Також "Знай.ua" писав, "адміністрація" окупованого Криму приховує факт аварії на Балаклавській ТЕС через турбіни Siemens.