Тютюнові стіки IQOS, які використовуються для електронних сигарет, містять смоли, що осідають на легенях курців, повідомляють Коментарии.

До такого висновку дійшли дослідники в ході проведеного експерименту. У ньому використовувалися колба з ватою (які імітували легені курця), насос, з'єднувальні трубки і дві пачки тютюнових стіків. В ході експерименту було встановлено, що при проходженні диму через колбу смоли осідають на ваті, через що вона набуває жовтого кольору. Один зі стіків розплавився просто під час проведення досліду.

Про те, що електронні гаджети для куріння не такі безпечні, як про це заявляють виробники, кажуть і зарубіжні експерти. За словами міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, швейцарські вчені виявили, що технологія «нагрівання-не горіння», яка використовується в «Айкос», не захищає від шкідливих сполук, що містяться в димі. На думку вчених, ефекту нагрівання цілком достатньо для виділення шкідливих речовин, які отруюють організм людини так само, як це відбувається під час куріння звичайної сигарети. А в тютюні, який використовується для електронних сигарет, достатньо нікотину.

При цьому розробники електронного гаджета IQOS стверджують, що їхня продукція безпечна, оскільки під час паління не виділяються смоли, а вміст нікотину - мінімальний. Українське законодавство зобов'язує вказувати вміст смол і нікотину на пачках сигарет, однак ця норма не поширюється на рідини і стіки для електронних пристроїв для куріння.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще