Власники готелів в Туреччині анонсували підвищення цін на проживання. Крім того, там планують перевести розрахунки з доларів на євро. Про це пише Хвиля.

Туреччина
Туреччина

Дві години перельоту, безвізовий режим, система харчування "все включено" і безліч розваг – від спа-процедур до дитячих аніматорів – все це призвело до шаленого попиту на путівки в Туреччину. Місцевим готелям навіть довелося закривати бронювання номерів.

"Туреччину в цьому сезоні відвідала рекордна кількість туристів. Як з України, так і з країн СНД. І готельєри заявили, що будуть піднімати вартість на готелі мінімум від 15% і вище", – розповідає менеджер з туризму Надія Федотова.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Тому тим, хто хоче заощадити, слід заздалегідь подбати про відпочинок у цій країні і скористатися послугою раннього бронювання – замовити номер на літо можна буде в січні. Як запевняють експерти, це дозволить зменшити витрати на готель до 50%.

Ще один спосіб економії – відпустка в міжсезоння. Наприклад, зараз – в листопаді.

"Зараз такий період, коли реально гарячі ціни. Тому що основні напрямки вже закінчилися – Європа, Середземне море. Всі чекають Нового року, йде бронювання новорічних дат. І ось зараз міжсезоння, коли можна полетіти недорого", – каже Федотова.

До речі, фахівці радять ловити знижки на тури і дешеві квитки на літаки для новорічного відпочинку.

Поки що найдешевшу путівку в Туреччину можна придбати за 6300 гривень. Це тижневий відпочинок в тризірковому готелі по системі все включено. Влітку-2018 така путівка коштувала 9700 гривень. А якщо відплатити такий тур на літо-2019 заздалегідь, він обійдеться в 7000 гривень.

Раніше ми писали, що ви обов'язково повинні побувати в екзотичному Марокко, який манить нестандартною архітектурою, незвичайними культурними традиціями і приголомшливою природою. Завдяки відомому лоукостеру Ryanair поїздка виявиться неймовірно бюджетної.

На порталі "Знай. uа" повідомлялося, як відзначити Новий рік в Парижі

Нагадаємо, як відправитися в подорож з 10 друзями майже безкоштовно

"Знай.uа" писав про цікаві подкасти для мандрівників.