229 постраждалих, більше сотні затриманих - результат протестів водіїв у Франції. Такого низького рейтингу у президента Франції Еммануеля Макрона ще не було. Більше того, рейтинг і далі продовжує падати - за минулий місяць президент Франції втратив ще 4%. Таким чином, президенту нині довіряють лише 25% його співгромадян - про це свідчать результати опитування Ifop, проведеного на замовлення Le Journal du Dimanche, пише європейська преса.

Найбільше втрачають довіру до глави держави власники невеликих підприємств і магазинів, а також прості робітники та держслужбовці. Прикметно й те, що різке падіння рівня довіри сталося, в першу чергу, в молоді, зокрема у віковій групі до 35 років. А загалом із початку нинішнього року Макрон втратив половину свого рейтингу і цілком може побити рекорд свого попередника Франсуа Олланда, для цього йому треба ще втратити лише 5%.

Падіння має цілком очевидні причини - соціальне невдоволення, яке на цьому тижні вилилося в масштабні протести "Жовтих жилетів" проти підвищення урядом цін на паливо. Щонайменше 282 710 протестуючих цієї суботи , 17 листопада, взяли участь у масштабній акції протесту по всій країні.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Жовтими жилетами" по всій країні було заблоковано основні автошляхи країни та стратегічні пункти інфраструктури. Не обійшлося і без сутичок із правоохоронцями. За останніми даними, постраждали 229 людини, у тому числі шестеро отримали серйозні травми, а один протестувальник загинув під колесами автомобіля.

Поліція затримала 117 учасників протестів, більше 70 з них у неділю ще залишаються під вартою. Проте акції непокори все ж продовжуються, незважаючи на категоричну заяву уряду про те, що він не відмовиться від фіскальної політики та політики щодо навколишнього середовища, яка передбачає збільшення акцизу на пальне, зокрема, дизель, для стимулювання переходу на екологічно чисті автомобілі.

Як уже йшлося на сайті "Знай.ua", це далеко не перші протести проти політики Макрона.