23 листопада віряни відзначають одне з головних та шанованих свят - Георгій Побідоносець. Цього дня християни відзначають день пам'яті, у зв'язку з стратою святого Георгія в 303 році.

Святому Георгію Побідоносцю моляться про захист від ворогів, допомоги та здоров'ї. Самого святого зображують в образі войовничого та мужнього на коні, що бореться зі змієм.

Традиції дня святого Георгія 23 листопада

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Цей день пам'яті встановлено святою Ніною в Грузії ще у IV столітті до спогад про колесовання святого.

Цього дня прийнято у молитвах звертатися до Георгія Побідоносця. Християни вірять, що молитви до святого допоможуть позбутися недуг, різних сімейних проблем та вбережуть вас та рідних від злого ока.

Ось одна з таких молитов:

"Увірував В Бога і життя за неї віддав, великий мученик Георгій, почуй нас, грішних і недостойних рабів Божих. Дай нам сили побачити чудо Господнє в цей день і в будь-якій іншій. Зміцни нашу віру, щоб ми змогли пережити важкі часи, щоб несли слово Боже, не боячись небезпек і спокус диявольських. Дай нам сил пробачити ворогів наших і всіх, хто ненавидить нас. Зціли рани наші тілесні і душевні та поминай нас у молитвах своїх. Осяй наше життя світлом, вірою і правдою. В ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь".

У цей день бажано відвідати церкву або прочитати подячні молитви вдома.

Матерям можна попросити у Господа благословення для своїх синів, які перебувають на службі в армії, живуть далеко від отчого дому, або опинилися у важких життєвих обставинах.

Наші пращури започаткуваи традицію - робили подарунки чоловікам, батькам, дідам, братам, та іншим родичам, а також обов'язково помолитися про те, щоб вік їх був довший, а життя приносило більше радості.

Нагадаємо, 23 листопада в день Ераста та Родіона традиційно печуть хліб у досвіта та несуть шматок до церкви, щоб освятити.

Як повідомляв раніше Знай.ua, синоптики попередили, що з 23 листопада до України прийде похолодання, варто утеплбватися та берегти здоров'я.

Також Знай.ua писав, що чоловік заплатив за подарунки в супермаркеті незнайомої жінки та представився Санта Клаусом.

Дивіться: Георгій Побідоносець. Чому віряни так шанують це святого