У цей день потрібно встати на світанку і спекти хліб. Потім його разом з сіллю (зазвичай цілим шматком) несуть в храм і освячують. Хліб потім потрібно поділити на дві половини і посипати сіллю, одну дати домашнім тваринам (так вони будуть здоровими взимку), а другу заховати, щоб якщо тварина захворіє, можна було дати його їй. Вважається, що навіть вмираючу тварина цей хліб може врятувати.

У церкві на Родіона й Ераста прийнято купувати проскури, які з'їдають на початку сніданку, щоб відігнати нечисть від себе. Їх потрібно посипати свяченою сіллю.

Також сьогодні потрібно дати їжу, трохи грошей і одяг обділеним людям. Їх можна попросити помолитися за своє бажання, удачу чи здоров'я. Раніше в цей день мисливці виходили на полювання, а рибалки залишалися вдома, лід був ще неміцним. Якщо ж погода була поганою, селяни виходили на ганок і просили, щоб зима не злилася, а то може біди наробити. З цієї ж причини намагалися не виходити з хати, займалися домашніми справами, рукоділлям і заварювали чай з 12 трав.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Цей день вважається нейтральним, добре підходить для поїздок, ризиків, планування і думок про майбутнє. Але не забувайте, що сьогодні почуття можуть взяти верх над логікою, через що ви можете помилитися. Заспокойтеся і глибше вникайте в пропозиції від друзів і родичів, їх порада буде дуже цінною. У цей день легко можна втратити енергію щоб цього не сталося, а енергія повернулася подвійно, весь день потрібно їсти тільки рибу.

Чоловіки сьогодні легше звичайного потрапляють під жіночі чари. Навіть можуть запропонувати руку і серце. А діти, які народилися 23 листопада будуть все життя жити в достатку. А якщо в цей день було ще сонце і хороший снігопад, то у дитини буде все: розум, удача, сили. Таким людям потрібно носити аметист.

Раніше Знай.ua повідомляв, курс долара сильно зіпсує українцям новорічні свята.

Нагадуємо, що легендарна провісниця зробила прогноз на тиждень.

Також Знай.ua повідомляв про те, що існує 5 типів імен, якими ні в якому разі не можна називати дитину.