Верховна Рада в черговий раз вирішила ускладнити життя українцям. Традиційно, їм нічим зайнятися там, під куполом, крім як псувати життя простим громадянам. Цього разу – тим, кому подобається замовляти в Інтернеті товари з-за кордону. Можна забути про безтурботне і недороге отриманні своїх посилок, якщо їх вартість становить понад 100 Євро, передає Уніан. Відповідні зміни були внесені в податковий кодекс, вони уточнюють порядок адміністрування і підвищують ставки низки податків і зборів для балансування державного бюджету. Повідомляється, що 236 нардепів проголосували за це рішення, у той час як необхідний мінімум становить 226 голосів.

Закон зокрема передбачає обкладення податком на додану вартість посилок в Україну сумарною вартістю більше еквівалента 100 євро для одного одержувача від одного відправника.

Для цієї норми встановлюється перехідний період з 1 січня до 30 червня 2019 року, протягом якого податком буде обкладатися товар вартістю більше еквівалента 150 євро.

Також "Знай.uа" писав, про очікувані зміни у бюджеті України – 2019.

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам
Показати ще

У другому читанні Верховна Рада підтримала поданий Кабміном законопроект №9260 про зміни у Податковий кодекс – так званий "ресурсний" документ, де закладені підвищення ставки деяких податків, акцизів і ренти.

У наступному році одним з перших з-за рівня інфляції зросте екологічний податок, зокрема підвищиться рента на заготівлю деревини, рента на видобуток залізної руди, рента на видобуток нафти. При цьому зменшиться рента на видобуток газового конденсату.

Зміняться також обмеження на безмитне ввезення товарів в посилках в Україні. Як відомо, наразі діє норма, за якою фізичні особи можуть протягом місяця ввозити в країну необмежену кількість посилок вартістю до 150 євро, але з початку 2019 року дозволять не більше трьох.

Допускают, що саме цей закон має забезпечити додаткові надходження до держбюджету на суму близько 6 млрд грн, він підвищує акцизи на тютюнові вироби на рівень інфляції - на 9%. Це забезпечить майже 5 млрд грн додаткових надходжень держбюджету.

Нагадаємо, Верховна Рада не підтримала подання ГПУ на зняття недоторканності з народного депутата від групи “Воля народу” Станіслава Березкіна.

Як повідомляв "Знай.uа" Рада приняла бюджет-2019. Також "Знай.uа" писав обнародованы основні показники державного бюджету України на наступний рік.