З наступного року в Україні почнеться монетизація субсидій, економним українцям повернуть гроші, які люди можуть використати на будь-які цілі. Якщо сім'я буде витрачати менше норми, за підсумками сезону вона зможе отримати "живі гроші".

Про яку суму йде мова

Експерти підрахували, якщо сім'я живе в Києві, в квартирі площею 70 квадратних метрів, і дохід становить 10000 гривень на місяць, завдяки економії за весь опалювальний сезон ця сім'я може отримати 4392 гривні, - інформує "businessua.com".

При розрахунках експерти врахували можливе підвищення тарифів на гарячу воду і опалення приблизно на 20%. Нагадаємо, що в разі, якщо кожен місяць економія на субсидії складе близько 700 гривень, в результаті за весь опалювальний сезон сім'я отримає більше чотирьох тисяч грн.

Монетизація розпочнеться одразу після Нового року та пройду три етапи.

Зекономлені кошти Мінсоцполітики відправить на спеціальні рахунки українців, які вони повинні відкрити.

Популярні новини зараз
40% знижки на продукти: "Ощадбанк" здивував новою карткою та її можливостями На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

Повноцінно монетизація має запрацювати вже до наступної осені.

Додамо, що в держбюджеті на 2019 рік заклали близько 55,1 мільярда гривень як компенсацію місцевим бюджетам витрат на виділення населенню пільг на оплату компослуг.

Також українцям повідомили про нві правила оформлення субсидій. Тепер, щоб отримати пільги на оплату комуналки, не потрібно виписувати родичів з будинку.