Президент України Петро Порошенко розповів українцям, що буде з доставкою пенсій. Глава держави завірив, що хвилюватись не потрібно і це питання буде вирішено.

Порошенко переконаний, що Верховна Рада підтримає його ініціативу щодо передбачення в державному бюджеті на 2019 рік 500 млн грн на витрати "Укрпошти" з доставки пенсій. Про це повідомляє "Хвиля"

Порошенко на зустрічі з представниками "Укрпошти" в Житомирській області розповів про " єдино можливе рішення".

"Дуже непросте, але єдино можливе рішення. У мене є пропозиція до уряду, і вона була підтримана ним ... щоб ми виділили 500 млн грн з державного бюджету для того, щоб забезпечити компенсацію "Укрпошті" витрати на доставку пенсії", - сказав Порошенко.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Він повідомив, що парламентський комітет з питань бюджету розглядає урядове представлення законопроекту про державний бюджет на 2019 рік до другого читання.

"Я поговорив з депутатами, поговорив з прем'єр-міністром, і ця стаття точно буде проголосована Верховною Радою. Пропозиції президента будуть враховані", - зазначив глава держави.

За його словами, це дозволить захистити пенсіонерів і не підвищувати тарифи на доставку пенсій.

"Не буде це робитися за рахунок коштів пенсіонера, простої людини. Пенсії треба збільшувати, а не забирати з них ... І в той же час зберегти відділення", - зазначив президент.

Порошенко підкреслив, що переходу на "якусь карту" не буде. За його словами, листоноша для пенсіонерів - це їхній зв'язок зі світом.

"А ви пропонуєте, щоб ми на сьогоднішній день це скоротили і перейшли на якусь карту", - зазначив Порошенко.

За словами президента, керівництво "Укрпошти" пообіцяло йому, що не скорочуватимуть сільські поштові відділення.

"Кошти державного бюджету, 500 млн, дозволять нам зберегти ці відділення, - запевнив глава держави.

Нагадаємо, "Укрпошта" розглядає припинення доставки пенсій з 2019 року в разі, якщо не буде затверджений новий тариф на цю послугу.

Як повідомляв портал Знай.ua, "Укрпочта" з 1 січня 2019 року припиняє здійснювати доставку пенсій українським громадянам. У компанії це рішення аргументують - збитковістю послуги.

Також Знай.ua писав, "Укрпошта" підяняла тарифи на свої послуги. Тепер за доставку листів та посилок доведеться сплатити на 30-40% більше.