"Укрпошта" прийняла рішення закрити тисячі відділень у селах та маленьких містечках, тепер багато українців не зможуть отримувати пенсії, як раніше. А все тому, що так захотіли чиновики та депутати.

Про це повідомив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Укрпошта

За його словами, Кабінет міністрів та депутати ВР не погодили затвердження економічно-вигідного тарифу на доставку пенсій, через що державна компанія вимушена припинити постачання пенсій та закрити 5-7 тисяч відділень у селах. Станеться це до кынця року.

Але негативні зміни торкнуться не лише пенсіонерів. Тепер працівникам укрпошти в селах доведеться шукати іншу роботу, адже передбачаються скорочення.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Натомість "Укрпошта" розвиватиметься у містах.

"Ми підготували антикризовий план, який запровадимо 1 листопада, якщо тариф не буде прийнято. Це означає, що Укрпошта змушена буде оптимізувати мережу в селах, вибудувану під доставку пенсій. З 1 січня 2019 року не доставлятимемо пенсії, закриємо 5-7 тисяч стаціонарних відділень, звільнимо частину адміністративного й виробничого персоналу", — повідомив Смілянський.

Він також зазначив, що компанія неодноразово зверталась до уряду та парламенту, а також до Пенсійного фонду з метою встановлення економічного обґрунтованого тарифу, проте ці звернення проігнорували.

За попередніми підрахунками, підприємство щомісяця має великі збитки, які оцінюють в три тисячі гривень і так на кошжному відділенні. А все тому, що соцвиплати пенсіонерам доставляються за тарифами нижчими від собівартості. На кожній доставці Укрпошта втрачає близько 20 гривень.

посилки

Нагадаємо, "Нова пошта" знову накрутить ціни на перевезення посилок. Керівництво пояснює здорожчання послуг підняттям цін на паливо.

Як повідомляв раніше Знай.ua, ворогам Трампа останнім часом приходять смертоносні посилки, в яких виявляють вибухівку.

Також Знай.ua писав, що "Укрпошта" підяняла тарифи на свої послуги. Тепер за доставку листів та посилок доведеться сплатити на 30-40% більше.