Кіберпонеділок

Щорічно після Чорної п'ятниці настає Кіберпонеділок (Cyber Monday). Як відомо, це маркетингова назва понеділка, який є днем величезних знижок і розпродажів, але вже не в «живих», звичайних магазинах, а в Інтернеті.

Це час онлайн-розпродажів, коли інтернет-магазини пропонують товари за зниженими цінами, які ви можете придбати в мережі і замовити прямо під двері будинку. Оскільки Кіберпонеділок, як і Чорна п'ятниця, проводиться щорічно в період підготовки до Різдва і Нового року, то він є одним з найбільш жвавих днів торгівлі для інтернет-магазинів, більшість яких пропонують своїм покупцям реально гігантські знижки.

Всесвітній день інформації

Щорічно 26 листопада відзначається Всесвітній день інформації (World Information Day). Вперше свято провели у 1994 році за ініціативою Всесвітнього інформаціологічного парламенту (ВІП) та Міжнародної академії інформатизації (МАІ), що має генеральний консультативний статус в Економічній і Соціальній радах ООН.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Саме в цей день у 1992 році відбувся перший Міжнародний форум інформатизації. Варто зазначити, що Всесвітній день інформації відзначають у багатьох країнах світу. Так, скрізь проводяться різні форуми, симпозіуми та інші заходи, на яких обговорюється значення інформації в нашому суспільстві, питання, пов'язані з її обробкою, передачею та контролем.

Іоанн Златоуст

У цей день православна церква вшановує пам'ять Іоанна Златоуста — архієпископа Константинопольського, який жив у 4-5 століттях і шанованого в якості одного з трьох Вселенських святителів і вчителів (нарівні зі святими Василем Великим і Григорієм Богословом).

Іоанн Златоуст

У народі про свято говорили: «Скликає зима на Івана Златоустого свою свиту — хуртовини та завірюхи — і дає їм наказ відлиги вгамувати». З цього періоду морози ставали набагато суворіші, все живе завмирало, рослини засипали, а звірі ховалися в нори. «На Златоуста все поле пусте», — відзначали наші предки.

Іменини в цей день

Герман, Іван, Іоанн, Григорій, Василь.